autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu peste

Peste asiatic

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2017

Ingrediente
2 rondele de somon, 300 g pastai mov, 50 g unt, 100 ml vin alb, 2 catei de usturoi, MARINADA:, 20 ml sos de soia, 1 lingurita ulei de susan, 1 lingurita usturoi granule, zeama si coaja rasa de la 1lamaie verde, 1 lingura oregano, 1 lingura menta verde uscata, 1 lingurita pudra de ghimbir

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate de marinada apoi se lasa deoparte 1h, timp in care se intoarce pestele.

Pastaile taiate in bucati mai mici, spalate, se pun in tigaia cu unt si usturoiul taiat marunt, dupa 2min. se adauga vinul si se lasa la fiert iar dupa ce s-a evaporat alcoolul se pune capac.

Dupa ce a scazut si pastaile sunt fierte, se condimenteaza apoi se lasa deoparte.

Se scoate pestele din marinada, se pune in tigaie sau pe gratar sa se friga pe ambele parti dupa care se scoate pe o farfurie.

Marinada ramasa, impreuna su sosul de la pastai, se pun in tigaia in care s-a fript pestele, se lasa la fiert iar dupa 1min se strecoara si sosul se pune intr-un bol mic pentru servire

Pe farfurie se pune pestele, alaturi pastai iar deasupra sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste asiatic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap la cuptor in sos de rosii

Crap la cuptor in sos de rosii

Se spala pestele,se cresteaza in doua si se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei

20 voturi    23 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Chiftelute din guvizi de apa dulce

Chiftelute din guvizi de apa dulce

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de

4 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 rondele de somon
  • 300 g pastai mov
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • MARINADA:
  • 20 ml sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita usturoi granule
  • zeama si coaja rasa de la 1lamaie verde
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingura menta verde uscata
  • 1 lingurita pudra de ghimbir

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Somon la cuptor in crusta de aluat fraged