autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu peste

Peste asiatic

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2017

Ingrediente
2 rondele de somon, 300 g pastai mov, 50 g unt, 100 ml vin alb, 2 catei de usturoi, MARINADA:, 20 ml sos de soia, 1 lingurita ulei de susan, 1 lingurita usturoi granule, zeama si coaja rasa de la 1lamaie verde, 1 lingura oregano, 1 lingura menta verde uscata, 1 lingurita pudra de ghimbir

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate de marinada apoi se lasa deoparte 1h, timp in care se intoarce pestele.

Pastaile taiate in bucati mai mici, spalate, se pun in tigaia cu unt si usturoiul taiat marunt, dupa 2min. se adauga vinul si se lasa la fiert iar dupa ce s-a evaporat alcoolul se pune capac.

Dupa ce a scazut si pastaile sunt fierte, se condimenteaza apoi se lasa deoparte.

Se scoate pestele din marinada, se pune in tigaie sau pe gratar sa se friga pe ambele parti dupa care se scoate pe o farfurie.

Marinada ramasa, impreuna su sosul de la pastai, se pun in tigaia in care s-a fript pestele, se lasa la fiert iar dupa 1min se strecoara si sosul se pune intr-un bol mic pentru servire

Pe farfurie se pune pestele, alaturi pastai iar deasupra sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste asiatic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de peste,prajit

File de peste,prajit

Pestele se prajeste in toate tarile;difera,uneori,garniturile;in Romania se maninca,de obicei,cu

5 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
File de peste la cuptor cu mustar, patrunjel si rosii

File de peste la cuptor cu mustar, patrunjel si rosii

Incalzim cuptorul. Tocam marunt ceapa si usturoiul. Taiem rosiile in cubulete. Tocam marunt

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 rondele de somon
  • 300 g pastai mov
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • MARINADA:
  • 20 ml sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita usturoi granule
  • zeama si coaja rasa de la 1lamaie verde
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingura menta verde uscata
  • 1 lingurita pudra de ghimbir

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Saramura de scrumbie