Reteta postata pe: 29 decembrie 2007
Ingrediente
1kg peste(slab), 2 morcovi, 1 telina, 1 patrunjel, 3 cepe,2 rosii, 10 catei de usturoi(mari), piper boabe, 1 foaie dafin, 1 ramurica cimbru alte ingrediente ce dau gust(ex. delicat), 0,5 kg ciuperci champion(de preferat sau hribi), aproximativ 100g unt sau margarina, 50g ulei de masline, folie de aluminiu.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Intr-o tigaie inalta se pune untul in care se adauga cepele taiate in patru, morcovii in patru, telina in cuburi mari, patrunjelul fara frunze in doua, cateii de usturoi in doua si se calesc laolalta cu ciupercile feliate subtire si la sfarsit se adauga rosiile taiate in 6. Intr-o tava termorezistenta se pune folia se unge cu uleiul de masline si se pune un strat de compozitie, peste care se aseaza pestele intreg (binenteles curatat) umplut cu cu compozitie.Se presara ici colo 2-3 boabe de piper foaia de dafin si ramurica de cimbru si peste se pune de asemene compozitie. Se inchide folia si se da la cuptor aproximativ 30 min. Se verifica daca legumele sau inmuiat si se mai lasa la cuptor 5 min cu folia desfacuta pt a se rumeni. Se serveste cald cu un vin alb autohton (Fancusa). Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010
Foarte bun!Legumele se fac destul de bine la cuptor in folie,nu cred ca trebuie calite mai mult...