autor:

» » Mancaruri cu peste

Peste cu ciuperci la cuptor

Autor: vasile semeniuc (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 29 decembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vasile semeniuc (Bucatar sef)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 29 decembrie 2007

Ingrediente
1kg peste(slab), 2 morcovi, 1 telina, 1 patrunjel, 3 cepe,2 rosii, 10 catei de usturoi(mari), piper boabe, 1 foaie dafin, 1 ramurica cimbru alte ingrediente ce dau gust(ex. delicat), 0,5 kg ciuperci champion(de preferat sau hribi), aproximativ 100g unt sau margarina, 50g ulei de masline, folie de aluminiu.

Dificultate: Medie Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie inalta se pune untul in care se adauga cepele taiate in patru, morcovii in patru, telina in cuburi mari, patrunjelul fara frunze in doua, cateii de usturoi in doua si se calesc laolalta cu ciupercile feliate subtire si la sfarsit se adauga rosiile taiate in 6. Intr-o tava termorezistenta se pune folia se unge cu uleiul de masline si se pune un strat de compozitie, peste care se aseaza pestele intreg (binenteles curatat) umplut cu cu compozitie.Se presara ici colo 2-3 boabe de piper foaia de dafin si ramurica de cimbru si peste se pune de asemene compozitie. Se inchide folia si se da la cuptor aproximativ 30 min. Se verifica daca legumele sau inmuiat si se mai lasa la cuptor 5 min cu folia desfacuta pt a se rumeni. Se serveste cald cu un vin alb autohton (Fancusa). Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte bun!Legumele se fac destul de bine la cuptor in folie,nu cred ca trebuie calite mai mult...

  • kok , 24 mai 2008

    pare sa fie o reteta buna dar cred ca legumele trebuie sa se caleasca putin mai mult sau eventual de pus treptat si de lasat ca legumele mai tari sa se inmoaie dar cred ca reteta e buna.

Dificultate

Medie

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • 1kg peste(slab)
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 patrunjel
  • 3 cepe,2 rosii
  • 10 catei de usturoi(mari)
  • piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • 1 ramurica cimbru alte ingrediente ce dau gust(ex. delicat)
  • 0,5 kg ciuperci champion(de preferat sau hribi)
  • aproximativ 100g unt sau margarina
  • 50g ulei de masline
  • folie de aluminiu.

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Foarte bun!Legumele se fac destul de bine la cuptor in folie,nu cred ca trebuie calite mai mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata