Peste cu lamaie si ierburi aromate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g file de salau,
  • 2 lamai,
  • 1 crenguta busuioc,
  • 1 fir de menta,
  • 2 lingurite ulei de masline,
  • 50 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Spalati si stergeti lamaile si curatati de coaja una dintre ele. Taiati-le pe amandoua in jumatati si indepartati samburii cu varful unui cutit.

Spalati, zvantati si taiati in 4 fileurile de peste.

Taiati cu cutitul 12 frunze de menta si cu foarfeca 12 frunzulite de busuioc.

Asezati lamaile taiate rondele pe fundul unei forme termorezistente si presarati peste ele jumatate din frunzele de menta.

Puneti deasupra feliile de peste, stropiti-le cu ulei, sarati, piperati si presarati peste ele frunzele de menta ramase.

Acoperiti vasul cu folie de plastic si tineti-l 2 ore la frigider.

Incingeti cuptorul la 210°, indepartati folia si lasati pestele sa se patrunda 15-20 de minute.

Intre timp, topiti untul intr-un bol asezat pe baie de aburi, sarati-l, piperati-l si adaugati busuiocul taiat.

Serviti pestele fierbinte, cu sosul de unt si busuioc alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise