autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu lamaie si ierburi aromate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g file de salau, , 2 lamai, , 1 crenguta busuioc, , 1 fir de menta, , 2 lingurite ulei de masline, , 50 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalati si stergeti lamaile si curatati de coaja una dintre ele. Taiati-le pe amandoua in jumatati si indepartati samburii cu varful unui cutit.
Spalati, zvantati si taiati in 4 fileurile de peste.
Taiati cu cutitul 12 frunze de menta si cu foarfeca 12 frunzulite de busuioc.
Asezati lamaile taiate rondele pe fundul unei forme termorezistente si presarati peste ele jumatate din frunzele de menta.
Puneti deasupra feliile de peste, stropiti-le cu ulei, sarati, piperati si presarati peste ele frunzele de menta ramase.
Acoperiti vasul cu folie de plastic si tineti-l 2 ore la frigider.
Incingeti cuptorul la 210°, indepartati folia si lasati pestele sa se patrunda 15-20 de minute.
Intre timp, topiti untul intr-un bol asezat pe baie de aburi, sarati-l, piperati-l si adaugati busuiocul taiat.
Serviti pestele fierbinte, cu sosul de unt si busuioc alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu lamaie si ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
FILE DE PANGASIUS CU CRUSTA DE MUSTAR

FILE DE PANGASIUS CU CRUSTA DE MUSTAR

Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza

3 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g file de salau
  • 2 lamai
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 fir de menta
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 50 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cod cu zucchini la cuptor
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide