Peste cu lamaie si ierburi aromate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g file de salau,
  • 2 lamai,
  • 1 crenguta busuioc,
  • 1 fir de menta,
  • 2 lingurite ulei de masline,
  • 50 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Spalati si stergeti lamaile si curatati de coaja una dintre ele. Taiati-le pe amandoua in jumatati si indepartati samburii cu varful unui cutit.

Spalati, zvantati si taiati in 4 fileurile de peste.

Taiati cu cutitul 12 frunze de menta si cu foarfeca 12 frunzulite de busuioc.

Asezati lamaile taiate rondele pe fundul unei forme termorezistente si presarati peste ele jumatate din frunzele de menta.

Puneti deasupra feliile de peste, stropiti-le cu ulei, sarati, piperati si presarati peste ele frunzele de menta ramase.

Acoperiti vasul cu folie de plastic si tineti-l 2 ore la frigider.

Incingeti cuptorul la 210°, indepartati folia si lasati pestele sa se patrunda 15-20 de minute.

Intre timp, topiti untul intr-un bol asezat pe baie de aburi, sarati-l, piperati-l si adaugati busuiocul taiat.

Serviti pestele fierbinte, cu sosul de unt si busuioc alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta