autor:

Daniela

» » Mancaruri cu peste

Peste la gratar cu cartofi

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
Peste (crap sau pastrav), 1 kg cartofi noi, sare, piper, ulei, otet, cimbru, curry, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se curata pestele si se condimenteaza cu sare, piper si curry, se lasa asa cam 1 ora, se unge cu un pic de ulei dupa care se frige la gratar in suporturile speciale de peste sau in cele obisnuite dar nu direct pe gratar, ca sa nu se sfarime la intors (si crapul si pastravul sint gata intr-o jumatate de ora daca jarul este bun )
Cartofii curatati si taiati cubulete se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg.
Alaturi, intr-un castronel, se amesteca ulei,otet, sare, piper si cimbru si se desarta peste cartofii fierbinti, lasindu-se acoperiti cam 10 minute.
Astfel preparati, cartofii devin extraordinar de pufosi si aromati iar la masa se presara peste ei patrunjel proaspat taiat marunt .
Pentru picanterie, merge alaturi un mujdei natur !
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la gratar cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu cartofi natur

Peste la gratar cu cartofi natur

Pestele se curata se spala se sterge si se pune pe grill, nu se da cu sare sa nu se prinda, cartofii

21 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
File de peste la gratar cu garnitura de cartofi si cascaval

File de peste la gratar cu garnitura de cartofi si cascaval

Pestele se spala si se tine intr-un bait de sare, piper, ulei se masline si lamaie. Dupa 30 minute

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Dumitru Marin

    Dumitru Marin (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2015

    Mi-a plouat in gura...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 mai 2012

    O bunatate pentru cei ca mine carora le place pestele...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 07 mai 2012

    Intr-adevar un gratar foarte usor si sanatos!*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Gata,Daniela eu ma pregatesc sa vin.............

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Fetelor, poftiti la peste, eu va astept cu drag !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      O ce bine arata pestele Daniela, venim la un peste?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Daniela, mă dai gata cu peştele tău la grătar! Arată super!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Super din toate punctele de vedere...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Imi place!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Ca de obicei,Daniela,pestele tau arata superb!N-am mai facut de ceva timp peste pe gratar,dar cred ca i se apropie...a venit caldura si merge un gratar in aer liber!Incep sa ma cam satur de peste prajit in tigaie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Peste (crap sau pastrav)
  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • otet
  • cimbru
  • curry
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Dumitru Marin (Chef de cuisine)

Mi-a plouat in gura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
FILE DE COD PANE