PI.ACINT A CU MASLINE, ROSII USCATE SI CIMBRU

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 portii
  • ½ kg faina aIba
  • ½ kg faina de porumb
  • 1 ceasca masline, taiate subtire
  • 1 ceasca rosii, uscate si tocate fin
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • 1/2 ceasca oregano uscat, tocat fin
  • ½ lingurita zahar
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 1~ lingurita sare
  • 3 oua
  • ½ ceasca ulei de masline
  • 2 cesti zeama de portocale
  • 3 pliculete praf de copt
  • seminte de susan

Mod de preparare

1. Într-un castron mare se amesteca uleiul de masline, zeama de portocale, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Se amesteca bine totul.

2. Se amesteca faina cu praful de copt si se rastoarna incet in castron, continuând amestecarea cu cealalta mâna. Maslinele si rosiile se dau prin faina si se adauga În amestec. Se pune si restul de faina pâna se obtine o coca tare si omogena (nu prea tare, ci asemanatoare aluatului de chec).

3. Se unge o tava destul de adânca si se tapeteaza fundul cu faina de porumb (malai); se toarna aluatul si se presara deasupra seminte de susan. Se coace 1 ora la 180°C. Se taie când s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise