autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

PI.ACINT A CU MASLINE, ROSII USCATE SI CIMBRU

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
10 portii, ½ kg faina aIba, ½ kg faina de porumb, 1 ceasca masline, taiate subtire, 1 ceasca rosii, uscate si tocate fin, ½ lingurita cimbru uscat, 1/2 ceasca oregano uscat, tocat fin, ½ lingurita zahar, 1 lingura patrunjel verde, 1~ lingurita sare, 3 oua, ½ ceasca ulei de masline, 2 cesti zeama de portocale, 3 pliculete praf de copt, seminte de susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-un castron mare se amesteca uleiul de masline, zeama de portocale, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Se amesteca bine totul.
2. Se amesteca faina cu praful de copt si se rastoarna incet in castron, continuând amestecarea cu cealalta mâna. Maslinele si rosiile se dau prin faina si se adauga În amestec. Se pune si restul de faina pâna se obtine o coca tare si omogena (nu prea tare, ci asemanatoare aluatului de chec).
3. Se unge o tava destul de adânca si se tapeteaza fundul cu faina de porumb (malai); se toarna aluatul si se presara deasupra seminte de susan. Se coace 1 ora la 180°C. Se taie când s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "PI.ACINT A CU MASLINE, ROSII USCATE SI CIMBRU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine nedospita (azima)

Paine nedospita (azima)

Se pune faina intr-un vas de plastic, se adauga sare, zahar, bicarbonat si se omogenizeaza. Se toarna

4 voturi    5 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10 portii
  • ½ kg faina aIba
  • ½ kg faina de porumb
  • 1 ceasca masline
  • taiate subtire
  • 1 ceasca rosii
  • uscate si tocate fin
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • 1/2 ceasca oregano uscat
  • tocat fin
  • ½ lingurita zahar
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 1~ lingurita sare
  • 3 oua
  • ½ ceasca ulei de masline
  • 2 cesti zeama de portocale
  • 3 pliculete praf de copt
  • seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai