autor:

Simina

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de curcan cu legume

Autor: Simina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2013

Ingrediente
250 g piept de curcan, 1 dovlecel mediu, 1 gogoșar mediu, 2 cepe roșii, 2 căței de usturoi, ulei de măsline, 2 linguri amestec condimente pentru carne de pasăre, mentă, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

(2 porții)



Pentru a mai schimba un pic seria pastelor vă propun o rețetă, zic eu, sănătoasă si, ca toate celelalte, rapidă. Am preparat-o pentru prima dată, dar mi-a plăcut foarte mult.



Se spală carnea, se șterge și se taie fâșii. Se amestecă într-un castronel 2 linguri de ulei de măsline cu cele 2 linguri de amestec de condimente pentru carnea de pui. Se adaugă carnea și se amestecă.



Ceapa se taie mărunt, iar usturoiul se zdrobește cu lama cuțitului și se taie mărunt. Gogoșarul și dovlecelul se taie fâșii subțiri.



Într-o tigaie mai adâncă se încinge puțin ulei (eu am folosit de floarea soarelui) și se prăjește pieptul de curcan până se rumește. Apoi se scoate și se lasă deoparte, pe o farfurie. În același ulei se călesc pentru început ceapa și usturoiul, pentru 1 minut. Apoi se adaugă dovlecelul și gogoșarul. Se sărează și se piperează, lăsându-le pe foc mediu până se înmoiaie, amestecând din când în când. Spre final se adaugă din nou carnea și se amestecă.



Preparatul se servește cu puțină mentă deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Curry cu piept de curcan si legume

Curry cu piept de curcan si legume

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa.Se adauga patrunjelul si morcovul si se caleste

2 voturi    3 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Simina

    Simina (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2013

    Multumesc, mac myra :)

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2013

    arata bine de tot!!!

  • Simina

    Simina (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2013

    Intrucat am folosit foarte putin ulei, eu zic ca e un fel de mancare destul de sanatos... :)

    • Fara foto

      Matei Violeta Dorina , 05 octombrie 2013

      din cate se vede, pieptul de curcan pare facut gen Shanghai...

    • Fara foto

      Gabriela Cirtala , 05 octombrie 2013

      nu stiu cit de sanatos este ,totul e prajit in ulei

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2013

      Delicios!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 g piept de curcan
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 gogoșar mediu
  • 2 cepe roșii
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • 2 linguri amestec condimente pentru carne de pasăre
  • mentă
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Simina
Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala fructele de mare si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Fusilli cu ton si rosii cherry

Fusilli cu ton si rosii cherry

Am improvizat acest fel de paste într-o duminică în care eram în pană de idei. Sunt delicioase! Fusilli

1 vot    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu somon si mărar

Paste cu somon si mărar

Se fierb pastele conform indicaților de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt, se taie somonul

2 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

Simina (Chef de cuisine)

Multumesc, mac myra :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Tocanita de ciuperci cu pui