Piept de curcan umplut cu orez curcubeu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Piept de curcan umplut cu orez curcubeu

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan
  • cateva organe( ficat, pipota, inima)
  • 3 felii de paine
  • 100 g ciuperci taiate Sun Food
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • -pentru orez curcubeu:
  • 150 g orez
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • porumb boabe Sun Food
  • mazare verde
  • varza rosie
  • rosii cherry

Mod de preparare

Punem la fiert 3 oua, in apa cu sare si le fierbem tari.Dupa ce se racesc le cojim si le tocam marunt.

Ceapa curatata o taiem julien si o tragem la tigaie.

Organele le taiem cuburi si le punem la calit, peste ceapa( mai putin ficatul).

Adaugam sare, piper si pasta de gogosari, punem putina apa si lasam organele sa fiarba. Cand sunt aproape gata adaugam si bucatile de ficat si le lasam sa se caleasca si ele.

Dam la o parte si le lasam sa se raceasca putin.

Feliile de paine le inmuiem in putin lapte., apoi le scurgem bine si le tocam marunt , alaturi de organele fierte,si ciuperci.

Amesteca, bine ouale tocate cu organele, painea si verdeata tocata( daca nu aveti masina care sa le marunteasca, le puteti da prin masina de tocat carne).

Adaugam oul crud, ardeiul rosu maruntit si condimentam daca mai este cazul.Amestecam sa se omogenizeze bine si umplem pieptul curcanului la care am facut un buzunar, cu ajutorul cutitului.

Am avut mai multe organe si eu am umplut si pielita gatului de curcan( s-a mancat rece, ca aperitiv).

Dupa ce am umplut pieptul si gatul, le coasem sa nu iasa umplutura, le punem in tava de ceramica si le ungem cu boia in amestec cu doua linguri ulei si condimente pentru pui.

In tava punem vinul si dam totul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora.

Din cand in cand ungem friptura cu sosul din tava.

Intre timp preparam orezul curcubeu.

Punem la fiert la aburi - eu am fiert in Multicookerul Philips - orezul , mazarea si morcovii , iar varza rosie o calim.

Cand sunt gata le alternam intr-un pahar sau intr-o forma de inox patrata sau rotunda, un rand de orez fiert, apoi mazare fiarta, orez , morcovi, orez ardei rosu si iar orez.

Cand pieptul de gurcam este gata, il scoatem din cuptor si il lasam 10 minute sa se odihneasca, apoi il feliem si putem face portiile cu felia de piept umplut, orezul si varza rosie .

Putem servi friptura , alaturi de o salata verde .

Pofta mare sa aveti !

POZE :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/piept-de-curcan-umplut-cu-orez-curcubeu.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor