autor:

Sidy

» » , , Aperitive cu carne, Fripturi, Mancaruri cu carne

Piept de curcan umplut cu orez curcubeu

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 septembrie 2015

Ingrediente
1/2 piept de curcan, cateva organe( ficat, pipota, inima), 3 felii de paine, 100 g ciuperci taiate Sun Food, 4 oua, 1 ceapa, 3-4 catei usturoi, 1/2 ardei gras rosu, marar verde, patrunjel verde, 150 ml vin alb, sare, piper, boia afumata, 1 lingura pasta de gogosari, , -pentru orez curcubeu:, 150 g orez, 1/2 ardei gras rosu, 2 morcovi, porumb boabe Sun Food, mazare verde, varza rosie, rosii cherry

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Punem la fiert 3 oua, in apa cu sare si le fierbem tari.Dupa ce se racesc le cojim si le tocam marunt.
Ceapa curatata o taiem julien si o tragem la tigaie.
Organele le taiem cuburi si le punem la calit, peste ceapa( mai putin ficatul).
Adaugam sare, piper si pasta de gogosari, punem putina apa si lasam organele sa fiarba. Cand sunt aproape gata adaugam si bucatile de ficat si le lasam sa se caleasca si ele.
Dam la o parte si le lasam sa se raceasca putin.
Feliile de paine le inmuiem in putin lapte., apoi le scurgem bine si le tocam marunt , alaturi de organele fierte,si ciuperci.
Amesteca, bine ouale tocate cu organele, painea si verdeata tocata( daca nu aveti masina care sa le marunteasca, le puteti da prin masina de tocat carne).
Adaugam oul crud, ardeiul rosu maruntit si condimentam daca mai este cazul.Amestecam sa se omogenizeze bine si umplem pieptul curcanului la care am facut un buzunar, cu ajutorul cutitului.
Am avut mai multe organe si eu am umplut si pielita gatului de curcan( s-a mancat rece, ca aperitiv).
Dupa ce am umplut pieptul si gatul, le coasem sa nu iasa umplutura, le punem in tava de ceramica si le ungem cu boia in amestec cu doua linguri ulei si condimente pentru pui.
In tava punem vinul si dam totul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora.
Din cand in cand ungem friptura cu sosul din tava.
Intre timp preparam orezul curcubeu.
Punem la fiert la aburi - eu am fiert in Multicookerul Philips - orezul , mazarea si morcovii , iar varza rosie o calim.
Cand sunt gata le alternam intr-un pahar sau intr-o forma de inox patrata sau rotunda, un rand de orez fiert, apoi mazare fiarta, orez , morcovi, orez ardei rosu si iar orez.

Cand pieptul de gurcam este gata, il scoatem din cuptor si il lasam 10 minute sa se odihneasca, apoi il feliem si putem face portiile cu felia de piept umplut, orezul si varza rosie .
Putem servi friptura , alaturi de o salata verde .
Pofta mare sa aveti !

POZE :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/piept-de-curcan-umplut-cu-orez-curcubeu.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut cu orez curcubeu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan
  • cateva organe( ficat
  • pipota
  • inima)
  • 3 felii de paine
  • 100 g ciuperci taiate Sun Food
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • -pentru orez curcubeu:
  • 150 g orez
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • porumb boabe Sun Food
  • mazare verde
  • varza rosie
  • rosii cherry

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ghiveci de dovlecei si piept de pui