autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE FAZAN IMPANAT CU SOS DE AFINE SI CROCHETE DE CARTOFI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2008

Ingrediente
4 piepturi de fazan(cca.480g),, sare,, 50g.slanina afumata,, 100ml.ulei ,, unt cat o nuca,, 41/2 linguri faina ,, 200g.gem de afine,, 5-6 cartofi,, piper,, 1 ou,, 2 linguri pesmet,, 200ml.ulei,, 4 boabe de ienupar,, 250ml.lapte,, 100g.smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se impaneaza piepturile de fazan cu slanina afumata si se condimenteaza cu sare, piper si boabe de ienupar pisate. Se stropesc cu ulei si se tin 24 de ore in frigider.
2. Din unt, faina si amantana se prepara un sos alb in care se pun apoi gemul de afine si sare dupa gust.
3. Cartofii se fierb in coaja, se curata, se zdrobesc, se adauga oul, sare si atata faina cat sa obtinem un aluat nici prea moale, nici prea vartos. Se formeaza crochete, se trec prin pesmet si se frig in ulei fierbinte.
4. Piepturile de fazan se frig pe ambele parti.
5. Se serveste carnea feliata cu sosul de afine si crochetele de cartofi. Se alege un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE FAZAN IMPANAT CU SOS DE AFINE SI CROCHETE DE CARTOFI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlet de vita marinat

Cotlet de vita marinat

Se face o marinada din vin cu boabe de coriandu si thimin,frunze de rozmarin bulion,usturoi zdrobit

5 voturi    3 comentarii
26h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de porc cu legume

Frigarui de porc cu legume

Se taie carnea de porc in bucatele mici. Ceapa se taie in doua bucati si se desfac foitele una cate

11 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 piepturi de fazan(cca.480g),
  • sare,
  • 50g.slanina afumata,
  • 100ml.ulei ,
  • unt cat o nuca,
  • 41/2 linguri faina ,
  • 200g.gem de afine,
  • 5-6 cartofi,
  • piper,
  • 1 ou,
  • 2 linguri pesmet,
  • 200ml.ulei,
  • 4 boabe de ienupar,
  • 250ml.lapte,
  • 100g.smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pui cu smintina si macaroane mici