autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE FAZAN IMPANAT CU SOS DE AFINE SI CROCHETE DE CARTOFI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2008

Ingrediente
4 piepturi de fazan(cca.480g),, sare,, 50g.slanina afumata,, 100ml.ulei ,, unt cat o nuca,, 41/2 linguri faina ,, 200g.gem de afine,, 5-6 cartofi,, piper,, 1 ou,, 2 linguri pesmet,, 200ml.ulei,, 4 boabe de ienupar,, 250ml.lapte,, 100g.smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se impaneaza piepturile de fazan cu slanina afumata si se condimenteaza cu sare, piper si boabe de ienupar pisate. Se stropesc cu ulei si se tin 24 de ore in frigider.
2. Din unt, faina si amantana se prepara un sos alb in care se pun apoi gemul de afine si sare dupa gust.
3. Cartofii se fierb in coaja, se curata, se zdrobesc, se adauga oul, sare si atata faina cat sa obtinem un aluat nici prea moale, nici prea vartos. Se formeaza crochete, se trec prin pesmet si se frig in ulei fierbinte.
4. Piepturile de fazan se frig pe ambele parti.
5. Se serveste carnea feliata cu sosul de afine si crochetele de cartofi. Se alege un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE FAZAN IMPANAT CU SOS DE AFINE SI CROCHETE DE CARTOFI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Foietaj cu carne

Foietaj cu carne

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici.

43 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful

13 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 piepturi de fazan(cca.480g),
  • sare,
  • 50g.slanina afumata,
  • 100ml.ulei ,
  • unt cat o nuca,
  • 41/2 linguri faina ,
  • 200g.gem de afine,
  • 5-6 cartofi,
  • piper,
  • 1 ou,
  • 2 linguri pesmet,
  • 200ml.ulei,
  • 4 boabe de ienupar,
  • 250ml.lapte,
  • 100g.smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
File de vita cu orez (bife com aroz de feijao)