autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE FAZAN IMPANAT CU SOS DE AFINE SI CROCHETE DE CARTOFI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2008

Ingrediente
4 piepturi de fazan(cca.480g),, sare,, 50g.slanina afumata,, 100ml.ulei ,, unt cat o nuca,, 41/2 linguri faina ,, 200g.gem de afine,, 5-6 cartofi,, piper,, 1 ou,, 2 linguri pesmet,, 200ml.ulei,, 4 boabe de ienupar,, 250ml.lapte,, 100g.smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se impaneaza piepturile de fazan cu slanina afumata si se condimenteaza cu sare, piper si boabe de ienupar pisate. Se stropesc cu ulei si se tin 24 de ore in frigider.
2. Din unt, faina si amantana se prepara un sos alb in care se pun apoi gemul de afine si sare dupa gust.
3. Cartofii se fierb in coaja, se curata, se zdrobesc, se adauga oul, sare si atata faina cat sa obtinem un aluat nici prea moale, nici prea vartos. Se formeaza crochete, se trec prin pesmet si se frig in ulei fierbinte.
4. Piepturile de fazan se frig pe ambele parti.
5. Se serveste carnea feliata cu sosul de afine si crochetele de cartofi. Se alege un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE FAZAN IMPANAT CU SOS DE AFINE SI CROCHETE DE CARTOFI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de pui cu legume la cuptor

Friptura de pui cu legume la cuptor

Se spala puiul, se taie bucati si se aseaza in tava cu legumele. Se stropeste cu putin ulei, se adauga

5 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute la cuptor

Vinete umplute la cuptor

Vinetele se spala si se taie pe lung pe jumatate.Se scoate miezul din ele, dar nu pana la coaja,

2 voturi    2 comentarii
60h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 piepturi de fazan(cca.480g),
  • sare,
  • 50g.slanina afumata,
  • 100ml.ulei ,
  • unt cat o nuca,
  • 41/2 linguri faina ,
  • 200g.gem de afine,
  • 5-6 cartofi,
  • piper,
  • 1 ou,
  • 2 linguri pesmet,
  • 200ml.ulei,
  • 4 boabe de ienupar,
  • 250ml.lapte,
  • 100g.smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe dezosate in punga Maggi