autor:

Fara foto

» » Fripturi

Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Autor: Cristea M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristea M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru pieptul de pui:, un piept de pui dezosat, 2 lingurite de mustar, unt (cat o nuca), 2 lingurite de apa rece, sare, piper, busuioc, oregano, Pentru cartofi:, 6-7 cartofiori medii, Un sfert de pachet de unt, 2-3 catei de usturoi (eu am avut doar 2 amarati), busuioc, oregano, sare, piper, boia (sau chilly)

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in doua (pe lung,ca sa obtinem 2 jumatati de piept de pui).

Intr-un bol amestecam mustarul, untul razuit (daca e de la frigider, ca al meu... am uitat sa il scot),apa rece, piperul, busuiocul si oregano pana formam o pasta omogena. Ungem pieptul de pui cu aceasta pasta.

Pasul 2: Curatam cartofiorii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii (dar nu pana jos, ca si un evantai). Amestecam usturoiul zdrobit si maruntit cu untul, busuiocul, oregano, sarea, piperul si boiaua sau chilly-ul. Ungem fiecare taietura din cartofiori cu acest amestec.

Pasul 3: Punem cartofii si pieptul de pui intr-un vas termorezistent uns cu unt si dam la cuptor pentru 35-45 de minute la foc mediu sau pana cand consideram ca sunt facuti cartofiorii. Servim ca atare sau cu sos de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

21 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Friptura de porc cu mirodenii indiene si garnitura de orez

Friptura de porc cu mirodenii indiene si garnitura de orez

Orezul se spala bine si se pune la fiert in apa 20 minute, se sareaza dupa gust, se stinge focul

1 vot    1 comentariu
2h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru pieptul de pui:
  • un piept de pui dezosat
  • 2 lingurite de mustar
  • unt (cat o nuca)
  • 2 lingurite de apa rece
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • Pentru cartofi:
  • 6-7 cartofiori medii
  • Un sfert de pachet de unt
  • 2-3 catei de usturoi (eu am avut doar 2 amarati)
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
  • boia (sau chilly)

Raporteaza reteta

Retete
de Cristea M.
Tort cu nuca si cappuccino

Tort cu nuca si cappuccino

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul cel mare (bol in care vom prepara compozitia blatului)

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Aperitiv "Omuleti"

Aperitiv "Omuleti"

Am numit acest aperitiv "omuleti".Defapt nu eu l-am numit asa ci un prieten de familie care s-a laudat

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si biscuiti

Orez cu lapte si biscuiti

Am fiert pe jumatate orezul in apa cu un praf de sare. Separat am pus intr-un vas laptele cu coaja

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de porc