autor:

Fara foto

» » Fripturi

Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Autor: Cristea M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristea M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru pieptul de pui:, un piept de pui dezosat, 2 lingurite de mustar, unt (cat o nuca), 2 lingurite de apa rece, sare, piper, busuioc, oregano, Pentru cartofi:, 6-7 cartofiori medii, Un sfert de pachet de unt, 2-3 catei de usturoi (eu am avut doar 2 amarati), busuioc, oregano, sare, piper, boia (sau chilly)

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in doua (pe lung,ca sa obtinem 2 jumatati de piept de pui).

Intr-un bol amestecam mustarul, untul razuit (daca e de la frigider, ca al meu... am uitat sa il scot),apa rece, piperul, busuiocul si oregano pana formam o pasta omogena. Ungem pieptul de pui cu aceasta pasta.

Pasul 2: Curatam cartofiorii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii (dar nu pana jos, ca si un evantai). Amestecam usturoiul zdrobit si maruntit cu untul, busuiocul, oregano, sarea, piperul si boiaua sau chilly-ul. Ungem fiecare taietura din cartofiori cu acest amestec.

Pasul 3: Punem cartofii si pieptul de pui intr-un vas termorezistent uns cu unt si dam la cuptor pentru 35-45 de minute la foc mediu sau pana cand consideram ca sunt facuti cartofiorii. Servim ca atare sau cu sos de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel cu miere

Friptura de miel cu miere

Se curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de

7 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru pieptul de pui:
  • un piept de pui dezosat
  • 2 lingurite de mustar
  • unt (cat o nuca)
  • 2 lingurite de apa rece
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • Pentru cartofi:
  • 6-7 cartofiori medii
  • Un sfert de pachet de unt
  • 2-3 catei de usturoi (eu am avut doar 2 amarati)
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
  • boia (sau chilly)

Raporteaza reteta

Retete
de Cristea M.
Tort cu nuca si cappuccino

Tort cu nuca si cappuccino

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul cel mare (bol in care vom prepara compozitia blatului)

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Aperitiv "Omuleti"

Aperitiv "Omuleti"

Am numit acest aperitiv "omuleti".Defapt nu eu l-am numit asa ci un prieten de familie care s-a laudat

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si biscuiti

Orez cu lapte si biscuiti

Am fiert pe jumatate orezul in apa cu un praf de sare. Separat am pus intr-un vas laptele cu coaja

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de gaina la cuptor