Ingrediente
Pentru pieptul de pui:, un piept de pui dezosat, 2 lingurite de mustar, unt (cat o nuca), 2 lingurite de apa rece, sare, piper, busuioc, oregano, Pentru cartofi:, 6-7 cartofiori medii, Un sfert de pachet de unt, 2-3 catei de usturoi (eu am avut doar 2 amarati), busuioc, oregano, sare, piper, boia (sau chilly)
Dificultate: Medie | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam mustarul, untul razuit (daca e de la frigider, ca al meu... am uitat sa il scot),apa rece, piperul, busuiocul si oregano pana formam o pasta omogena. Ungem pieptul de pui cu aceasta pasta.
Pasul 2: Curatam cartofiorii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii (dar nu pana jos, ca si un evantai). Amestecam usturoiul zdrobit si maruntit cu untul, busuiocul, oregano, sarea, piperul si boiaua sau chilly-ul. Ungem fiecare taietura din cartofiori cu acest amestec.
Pasul 3: Punem cartofii si pieptul de pui intr-un vas termorezistent uns cu unt si dam la cuptor pentru 35-45 de minute la foc mediu sau pana cand consideram ca sunt facuti cartofiorii. Servim ca atare sau cu sos de usturoi.