Piept de pui cu sos de nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 1/2 lingurita sare
  • Sos de nuci
  • 80 gr nuca
  • 5 fire patrunjel
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 felie paine fara coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de nuci (sau de masline)
  • 1 lingurita turmenic
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita chili pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 knorr grecesc
  • Portii: 3-4

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in doua ca sa fiarba mai repede, se acopera cu apa, se adauga 1/2 lingurita sare, piperul boabe si dafinul si se fierbe cca 45 minute. Se strecoara supa si se retine, iar pieptul de pui se desface fasiute.

Turnati cca 1/3 cana supa peste felia de paine si lasati 5 minute sa se inmoaie.

In blender puneti nuca, 3 fire patrunjel, 1 fir ceapa (sau 1/2 ceapa mica uscata), felia de paine inmuiata si usturoiul. Mixati turnand incet supa (cam jumatate de cana va fi nevoie) pana obtineti o pasta omogena nu foarte moale.

Intr-un vas mic incalziti uleiul si adaugati turmenicul , chiliul, boiaua si sare. Amestecati rapid. Turnati acest amestec in blender si mai mixati de cateva ori. Daca e nevoie mai turnati cateva linguri de supa.

Mutati sosul de nuci din blender intr-un bol, adaugati fasiutele de pui si dregeti de sare. Adaugati si sucul de lamaie.

Tocati restul de patrunjel si ceapa verde si adaugati peste salata.

Se serveste pe paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise