Se taie pieptul de pui in doua ca sa fiarba mai repede, se acopera cu apa, se adauga 1/2 lingurita sare, piperul boabe si dafinul si se fierbe cca 45 minute. Se strecoara supa si se retine, iar pieptul de pui se desface fasiute.
Turnati cca 1/3 cana supa peste felia de paine si lasati 5 minute sa se inmoaie.
In blender puneti nuca, 3 fire patrunjel, 1 fir ceapa (sau 1/2 ceapa mica uscata), felia de paine inmuiata si usturoiul. Mixati turnand incet supa (cam jumatate de cana va fi nevoie) pana obtineti o pasta omogena nu foarte moale.
Intr-un vas mic incalziti uleiul si adaugati turmenicul , chiliul, boiaua si sare. Amestecati rapid. Turnati acest amestec in blender si mai mixati de cateva ori. Daca e nevoie mai turnati cateva linguri de supa.
Mutati sosul de nuci din blender intr-un bol, adaugati fasiutele de pui si dregeti de sare. Adaugati si sucul de lamaie.
Tocati restul de patrunjel si ceapa verde si adaugati peste salata.
Se serveste pe paine prajita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii