autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui in sos de ardei

Autor: Magdolna Elekes (Bucatar sef)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Magdolna Elekes (Bucatar sef)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Ingrediente
4 fileuri de pui, 2 ardei (rosii), 25 g unt, 2 linguri de ulei, 2 linguri de vermut (sec), 2 cepe rosii, 3-4 catei de usturoi, putin zahar(cat incape intre degete), 100 g smantana, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Se condimenteaza carnea cu sare si piper, dupa care se prajeste pana se face maronie in unt. Calim ceapa taiata marunt in putin ulei pana devine moale, se adauga ardeii taiati marunti, usturoiul maruntit, zaharul, sarea si piperul dupa gust. Mai lasam la foc mic 5 minute, dupa care adaugam amestecul la carne. Se pune capacul si se fierbe pana carnea se fierbe bine. Inainte de a lua de pe foc, adaugam vermutul. Cand este gata, scoatem carnea, si o tinem la cald. Daca este nevoie, amestecul se fierbe pana scade cat de cat apa. Apoi, se adauga smantana, se lasa pana la primul clocot. Amestecul se poate trece prin mixer, sau se pasireaza prin sita, sa devina un sos fin. Se pune carnea inapoi in sos. Se serveste cu mai mult sos peste carne, langa mamaliga, orez, cartofi sau paste, dupa gust.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca cu dovlecei

Musaca cu dovlecei

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare. Cozile

6 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Elga89

    Elga89 (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2010

    Prietena mea, Erzsebet este cea care mi-a dat reteta prima oara. Inutil de a mentiona, a devenit una din favoritele familiei mele.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Foarte bun! Imi place sosul se ardei!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Waw ce bunatate!Imi place combinatia,imi plac sosurile de genul acesta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Si eu cred ca este foarte gustoasa.Arata bine.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Trebuie sa fie foarte bun.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Cred ca e delicioasa...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      O s-o incerc si eu, deja imi inchipui ce gust placut are.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Pai atunci trebuie incercata, cred ca e gustoasa, doar are ingrediente bune.

    • Fara foto

      Agi (Bucatar) , 19 ianuarie 2009

      Am facut reteta! A iesit nemaipomenita! Carnea frageda, si sosul dulce-acrisor! O sa o fac si cand am musafiri, multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de pui
  • 2 ardei (rosii)
  • 25 g unt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de vermut (sec)
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • putin zahar(cat incape intre degete)
  • 100 g smantana
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Elga89 (Chef de cuisine)

Prietena mea, Erzsebet este cea care mi-a dat reteta prima oara. Inutil de a mentiona, a devenit una din favoritele familiei mele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Ceafa la gratar si cartofi prajiti