Se condimenteaza carnea cu sare si piper, dupa care se prajeste pana se face maronie in unt. Calim ceapa taiata marunt in putin ulei pana devine moale, se adauga ardeii taiati marunti, usturoiul maruntit, zaharul, sarea si piperul dupa gust. Mai lasam la foc mic 5 minute, dupa care adaugam amestecul la carne. Se pune capacul si se fierbe pana carnea se fierbe bine. Inainte de a lua de pe foc, adaugam vermutul. Cand este gata, scoatem carnea, si o tinem la cald. Daca este nevoie, amestecul se fierbe pana scade cat de cat apa. Apoi, se adauga smantana, se lasa pana la primul clocot. Amestecul se poate trece prin mixer, sau se pasireaza prin sita, sa devina un sos fin. Se pune carnea inapoi in sos. Se serveste cu mai mult sos peste carne, langa mamaliga, orez, cartofi sau paste, dupa gust.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii