autor:

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui in sos de ardei

Autor: Magdolna Elekes (Bucatar sef)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Magdolna Elekes (Bucatar sef)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Ingrediente
4 fileuri de pui, 2 ardei (rosii), 25 g unt, 2 linguri de ulei, 2 linguri de vermut (sec), 2 cepe rosii, 3-4 catei de usturoi, putin zahar(cat incape intre degete), 100 g smantana, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Se condimenteaza carnea cu sare si piper, dupa care se prajeste pana se face maronie in unt. Calim ceapa taiata marunt in putin ulei pana devine moale, se adauga ardeii taiati marunti, usturoiul maruntit, zaharul, sarea si piperul dupa gust. Mai lasam la foc mic 5 minute, dupa care adaugam amestecul la carne. Se pune capacul si se fierbe pana carnea se fierbe bine. Inainte de a lua de pe foc, adaugam vermutul. Cand este gata, scoatem carnea, si o tinem la cald. Daca este nevoie, amestecul se fierbe pana scade cat de cat apa. Apoi, se adauga smantana, se lasa pana la primul clocot. Amestecul se poate trece prin mixer, sau se pasireaza prin sita, sa devina un sos fin. Se pune carnea inapoi in sos. Se serveste cu mai mult sos peste carne, langa mamaliga, orez, cartofi sau paste, dupa gust.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Elga89

    Elga89 (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2010

    Prietena mea, Erzsebet este cea care mi-a dat reteta prima oara. Inutil de a mentiona, a devenit una din favoritele familiei mele.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Foarte bun! Imi place sosul se ardei!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Waw ce bunatate!Imi place combinatia,imi plac sosurile de genul acesta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Si eu cred ca este foarte gustoasa.Arata bine.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Trebuie sa fie foarte bun.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Cred ca e delicioasa...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      O s-o incerc si eu, deja imi inchipui ce gust placut are.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Pai atunci trebuie incercata, cred ca e gustoasa, doar are ingrediente bune.

    • Agi (Bucatar) , 19 ianuarie 2009

      Am facut reteta! A iesit nemaipomenita! Carnea frageda, si sosul dulce-acrisor! O sa o fac si cand am musafiri, multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de pui
  • 2 ardei (rosii)
  • 25 g unt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de vermut (sec)
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • putin zahar(cat incape intre degete)
  • 100 g smantana
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Elga89 (Chef de cuisine)

Prietena mea, Erzsebet este cea care mi-a dat reteta prima oara. Inutil de a mentiona, a devenit una din favoritele familiei mele.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac