autor:

Lia Maria

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Ingrediente
500g piept de pui dezosat si fara piele, 500g ciuperci proaspete, 1 rosie mare, 3 catei de usturoi, 2 linguri lapte sau smantana pt gatit, 2 linguri ulei, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, ½ lingurita oregano, ½ lingurita boia de ardei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le taiem felii. Curatam usturoiul si-l tocam. Incingem o lingura de ulei intr-o cratita, adaugam ciupercile si usturoiul, amestecam si lasam la foc mic sa se soteze. In prima faza ciupercile isi vor lasa apa, dar pe masura ce se soteaza, aceasta se va evapora. Acum este momentul sa adaugam laptele si sa asezonam cu sare si piper. Mai lasam pe foc cateva minute, pana se evapora si laptele apoi luam de pe foc.
Pieptul de pui il batem putin (sub o folie) presaram peste el boia de ardei iute sau dulce, dupa preferinta si-l punem in tigaia de gratar incinsa in prealabil si in care am pus restul de ulei.
Prajim pieptul pe ambele parti sic and acesta este gat ail scoatem pe un platou. In aceiasi tigaie punem rosia taiata in felii mai groase si presaram deasupra oregano si sare. Lasam 2-3 minute la prajit, pe fiecare parte dupa care le scoatem pe un platou.
Impartim ciupercile si rosiile pe doua farfurii impreuna cu o bucata de gratar, presaram deasupra cu putin oregano si servim.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi cu sos de usturoi si de marar

Cartofi noi cu sos de usturoi si de marar

Cartofii noi bine spalati se fierb in coaja, in apa cu putina sare, aproximativ 15-20 minute. Se

22 voturi    18 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu suc de rosii

Spanac cu suc de rosii

Curatati spanacul si spalati-l in mai multe ape. Puneti-l la fiert in apa cu putina sare Dupa ce

34 voturi    3 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g piept de pui dezosat si fara piele
  • 500g ciuperci proaspete
  • 1 rosie mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri lapte sau smantana pt gatit
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita boia de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Garnitura de cartofi cu legume