autor:

Lia Maria

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Ingrediente
500g piept de pui dezosat si fara piele, 500g ciuperci proaspete, 1 rosie mare, 3 catei de usturoi, 2 linguri lapte sau smantana pt gatit, 2 linguri ulei, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, ½ lingurita oregano, ½ lingurita boia de ardei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le taiem felii. Curatam usturoiul si-l tocam. Incingem o lingura de ulei intr-o cratita, adaugam ciupercile si usturoiul, amestecam si lasam la foc mic sa se soteze. In prima faza ciupercile isi vor lasa apa, dar pe masura ce se soteaza, aceasta se va evapora. Acum este momentul sa adaugam laptele si sa asezonam cu sare si piper. Mai lasam pe foc cateva minute, pana se evapora si laptele apoi luam de pe foc.
Pieptul de pui il batem putin (sub o folie) presaram peste el boia de ardei iute sau dulce, dupa preferinta si-l punem in tigaia de gratar incinsa in prealabil si in care am pus restul de ulei.
Prajim pieptul pe ambele parti sic and acesta este gat ail scoatem pe un platou. In aceiasi tigaie punem rosia taiata in felii mai groase si presaram deasupra oregano si sare. Lasam 2-3 minute la prajit, pe fiecare parte dupa care le scoatem pe un platou.
Impartim ciupercile si rosiile pe doua farfurii impreuna cu o bucata de gratar, presaram deasupra cu putin oregano si servim.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul

45 voturi    26 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca ca la mama

Zacusca ca la mama

Se coc vinetele si gogosarii . Peste gogosarii copti se pune sare si se acopera cu un prosop pentru

14 voturi    7 comentarii
10h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g piept de pui dezosat si fara piele
  • 500g ciuperci proaspete
  • 1 rosie mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri lapte sau smantana pt gatit
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita boia de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu dovleac