autor:

Alice Ciobanu

» » , Fripturi, Retete la gratar

Piept de pui picant la grătar

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2011

Ingrediente
500-600 gr piept de pui, 200 ml smântână, 2 linguri curry, 1/2 linguriţă chili

Dificultate: Medie Timp: 4h 5 min

11 voturi

Mod de preparare

Astfel că...vă spun, dragilor, că este cel mai bun grătar de pui, pe care l-am mâncat vreodată.

Nu-mi place puiul la grătar în mod deosebit, pentru că deşi multă lume se laudă ca face pui la grătar oriunde şi oricând....de cele mai multe ori... e un grătar ratat, banal... fad. Puiul e fad şi pus doar aşa cu nişte codimente oareşcare.... e... pui cu iz de grătar. Părerea mea!

Pentru această reţetă am folosit piept de pui, dar se pot folosi, cu succes, şi pulpe de pui... cu singura menţiune, din partea mea, de a le cresta foarte bine, pe lângă os. De fapt... oricine pregăteşte pulpe de pui la grătar, sau orice fel de carne ce are şi os, ştie acest lucru. În caz contrar... carnea nu se va pătrunde suficient, va râmâne crudă în interior, aproape de os, chiar dacă la exterior va avea o crustă frumoasă.
ieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie în cuburi potrivite ca mărime. Într-un bol amestecăm smântâna cu curry şi chili şi turnăm acest amestec peste bucăţile de piept de pui. Dăm la rece pentru minim 3 ore, dar eu am lăsat carnea la marinat peste noapte.

Încingem grătarul....:)) treabă ce revine exclusiv bărbaţilor, ca de altfel întregul proces tehnologic ce ţine de pregătirea grătarului şi frigerea cărnurilor...:))

Pe nişte beţe de frigărui, ţinute în apă, în prealabil, înfingem bucăţile de carne şi le punem pe grătar, până se rumenesc frumos, carnea fiind suficient de pătrunsă.

Alături de carne punem pe grătar şi pacheţelele de brânză feta, şi se lasă pentru vreo 10 minute. Se desfac în momentul servirii alături de pieptul de pui şi se presară puţin busuioc mărunţit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui picant la grătar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul,

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete la gratar
Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Curatam toate legumele si le taiem marunt. Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tudorita Viziteu , 24 august 2013

    ... in loc de smantana folosesc iaurt , putin piper si sare...fara sare n-are nici un gust...

Dificultate

Medie

Timp

4h 5 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500-600 gr piept de pui
  • 200 ml smântână
  • 2 linguri curry
  • 1/2 linguriţă chili

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri

1 vot    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Zuchinni pizzette Zuchinni pizzette

Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Copanele la gratar in sos de mustar