Astfel că...vă spun, dragilor, că este cel mai bun grătar de pui, pe care l-am mâncat vreodată.
Nu-mi place puiul la grătar în mod deosebit, pentru că deşi multă lume se laudă ca face pui la grătar oriunde şi oricând....de cele mai multe ori... e un grătar ratat, banal... fad. Puiul e fad şi pus doar aşa cu nişte codimente oareşcare.... e... pui cu iz de grătar. Părerea mea!
Pentru această reţetă am folosit piept de pui, dar se pot folosi, cu succes, şi pulpe de pui... cu singura menţiune, din partea mea, de a le cresta foarte bine, pe lângă os. De fapt... oricine pregăteşte pulpe de pui la grătar, sau orice fel de carne ce are şi os, ştie acest lucru. În caz contrar... carnea nu se va pătrunde suficient, va râmâne crudă în interior, aproape de os, chiar dacă la exterior va avea o crustă frumoasă.
ieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie în cuburi potrivite ca mărime. Într-un bol amestecăm smântâna cu curry şi chili şi turnăm acest amestec peste bucăţile de piept de pui. Dăm la rece pentru minim 3 ore, dar eu am lăsat carnea la marinat peste noapte.
Încingem grătarul....:)) treabă ce revine exclusiv bărbaţilor, ca de altfel întregul proces tehnologic ce ţine de pregătirea grătarului şi frigerea cărnurilor...:))
Pe nişte beţe de frigărui, ţinute în apă, în prealabil, înfingem bucăţile de carne şi le punem pe grătar, până se rumenesc frumos, carnea fiind suficient de pătrunsă.
Alături de carne punem pe grătar şi pacheţelele de brânză feta, şi se lasă pentru vreo 10 minute. Se desfac în momentul servirii alături de pieptul de pui şi se presară puţin busuioc mărunţit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii