Piept de pui picant, în folie

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porţii
  • 2 bucăţi piept de pui dezosat,
  • 3 - 4 linguri oţet balsamic,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 2 căţei de usturoi,î
  • 1/2 linguriţă boia de ardei dulce şi iute,
  • sare, piper,
  • folie de aluminiu.

Mod de preparare

1. Se amestecă într-un castron oţetul, boiaua de ardei, mierea şi uleiul. Apoi, se crestează din loc în loc fiecare piept de pui cu un cuţit bine ascuţit şi se împănează cu usturoi.

2. Se unge fiecare piept de pui cu amestecul pentru marinat. Carnea se dă la rece în jur de 3 ore.

3. Fiecare piept se înveleţte în folie de aluminiu şi se frige pe grătarul încins, timp de 8 - 10 minute pe fiecare parte.

4. Pacheţelele cu friptură se scot pe o farfurie şi se lasă câteva minute la răcorit, apoi se îndepărtează cu grijă folia. Se sărează şi se condimenteză friptura după gust şi se serveşte cu salată de sezon.

Marinare: 3 ore

preparare: 20 minute

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise