autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 10 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 10 martie 2013

Ingrediente
Avem nevoie de :, -3 piepti de pui, -4 cartofi mari, -50 g cascaval feliat, -3 ardei:rosu, verde si galben, -2 rosii de marime medie, -200 g broccoli, -masline verzi, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -“za’atar”, -condiment de pui: all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir, cardamom,scortisoara,foi de dafin, -ulei de masline virgin, -1 cana de apa, -1 cub de Maggi de pui

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru pui.
Ardeiul de 3 culori se taie julien si se pune la calit cu putina sare,piper proaspat macinat si za’atar in 3 linguri de ulei de masline 3-4 minute.
Se taie un buzunar in pieptii de pui si se umplu cu ardeiul si felii de cascaval.
Se inchid taieturile cu ajutorul scobitorilor de bucatarie si se aseaza intr-un vas de Pyrex.
Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati de marime medie.
Broccoli se desface in buchetele mai mici.
Rosiile se feliaza rondele.
Intr-un bol se amesteca toate legumele cu maslinele si restul de ardei ramasi si se presara cu piper proaspat macinat ,”za’atar” si 3-4 linguri de ulei de masline.
Se aseaza in vasul de Pyrex de jur imprejurul pieptilor de pui.
Intr-o cana de apa fierbinte se dizolva cubul de Maggi si se toarna peste legume.
Se stropesc pieptii de pui cu putin ulei de masline si se presara cu”za’atar”.
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 220 grade 40 de minute.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc pieptii de pui si cartofii.
Se servesc cu muraturi asortate.
Pofta buna!
Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa.In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

• Carnea de vitel se taie in asa fel incat sa ramana cam de 1 cm grosime, se bate cu un tocator

106 voturi    10 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Rulada de curcan

Rulada de curcan

Pieptul de curcan se subtiaza astfel incat sa aibe grosimea de aproximativ 1.5 cm. Se sareaza pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Denisa Elena_Bisceanu

    Denisa Elena_Bisceanu (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

    Foarte delicios....multumim pentru reteta

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    Multumesc mult Valentina pt aprecieri

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    Apetisant si delicios...Prezentarea este minunata... Pup

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2013

      foarte buna reteta!

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 12 martie 2013

      foarte frumoasa si foarte apetisanta...de sanatoasa ce sa mai vorbim... brocoli, ardei grasi, rosii...

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 10 martie 2013

      Cu adevarat apetisanta aceasta farfurie...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 martie 2013

      O adevarata paleta de culori la tine in farfurie. Sunt sigura ca si gustul e pe masura.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -3 piepti de pui
  • -4 cartofi mari
  • -50 g cascaval feliat
  • -3 ardei:rosu
  • verde si galben
  • -2 rosii de marime medie
  • -200 g broccoli
  • -masline verzi
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -“za’atar”
  • -condiment de pui: all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir
  • cardamom,scortisoara,foi de dafin
  • -ulei de masline virgin
  • -1 cana de apa
  • -1 cub de Maggi de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Denisa Elena_Bisceanu (Chef de cuisine)

Foarte delicios....multumim pentru reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Barcute inamorate Barcute inamorate

Se spala,se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete apoi se taie ,pe lung,in 2 jumatati egale.Se indepartea miezul cu samburi,ajutandu-ne

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul oprind numai frunzele sanatoase apoi se spala in mai multe ape reci.Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Muschiulet de porc impletit