Piersici cu fragi si spuma de portocale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 sticla vin alb sec
  • 140 gr. zahar
  • ½ baton de vanilie
  • 4 feliute de portocala (cu coaja)
  • 4 feliute de lamiie (cu coaja)
  • 4 piersici mari
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de frisca batuta
  • 1 lingura de lichior de portocale (mandarine)
  • 80 gr. fragi (capsuni)
  • 1 lingura zeama de lamiie

Mod de preparare

Se pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa clocoteasca se adauga piersicile, se readuce in clocot, se acopera pe trei sferturi si se fierbe incet 4-5 min. Se da la o parte si se lasa sa se raceasca piersicile in sos. Se rezerva siropul si se pun piersicile la rece.

Se presara cu fragi (capsuni) si se serveste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor