Piersici umplute la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Piersici umplute la cuptor

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -8 piersici mari bine coapte
  • -80 gm biscuiti Amaretto d’Italia
  • -2 lingurite de cacao
  • -50 gm migdale
  • -100 gm unt nesarat
  • -1/4 cana zahar tos
  • -200 ml frisca lichida +2 linguri de zahar
  • -esenta de rom
  • -frunze de menta verde pentru decor

Mod de preparare

Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii.

Cu ajutorul unei lingurite se mai scoate putin din miezul de la piersici si se pune intr-un bol.

Se unge cu unt o tava rotunda de cuptor cu diametrul de 23 de cm .

Se aseaza jumatatile de piersici in tava.

Biscuitii se pun intr-o punga si se maruntesc cu ajutorul unui sucitor.

Migdalele se maruntesc in mixer pana devin fulgi.

Intr-un bol se amesteca biscuitii faramitati, fulgii de migdale cu 2 lingurite de cacao si cateva picaturi de esenta de rom.

Se umplu cu acest amestec jumatatile de piersici.

Se taie cu cutitul bucatele foarte subtiri de unt care se pun peste umplutura de biscuiti.

Se presara peste fiecare jumatate de piersica o lingurita de desert de zahar tos.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute.

Se pun in mixer resturile de miez de piersici, restul de unt,1/4 cana de zahar tos si cateva picaturi de esenta de rom si se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena.

Dupa 15 minute se scoate tava din cuptor si pe fiecare piersica se pune cate o lingurita de pasta de piersici, iar restul de pasta se repartizeaza uniform in tava printre jumatatile de piersici .

Se mai dau la cuptor 15 minute( chiar putin mai mult pana s-au inmuiat bine piersicile).

Frisca se bate cu 2 linguri de zahar.

Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca ,se decoreaza cu frisca , jumatati de migdale , sosul din tava si frunze de menta verde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor