autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Piersici umplute la cuptor

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -8 piersici mari bine coapte, -80 gm biscuiti Amaretto d’Italia, -2 lingurite de cacao, -50 gm migdale, -100 gm unt nesarat, -1/4 cana zahar tos, -200 ml frisca lichida +2 linguri de zahar, -esenta de rom, -frunze de menta verde pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii.
Cu ajutorul unei lingurite se mai scoate putin din miezul de la piersici si se pune intr-un bol.
Se unge cu unt o tava rotunda de cuptor cu diametrul de 23 de cm .
Se aseaza jumatatile de piersici in tava.
Biscuitii se pun intr-o punga si se maruntesc cu ajutorul unui sucitor.
Migdalele se maruntesc in mixer pana devin fulgi.
Intr-un bol se amesteca biscuitii faramitati, fulgii de migdale cu 2 lingurite de cacao si cateva picaturi de esenta de rom.
Se umplu cu acest amestec jumatatile de piersici.
Se taie cu cutitul bucatele foarte subtiri de unt care se pun peste umplutura de biscuiti.
Se presara peste fiecare jumatate de piersica o lingurita de desert de zahar tos.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Se pun in mixer resturile de miez de piersici, restul de unt,1/4 cana de zahar tos si cateva picaturi de esenta de rom si se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena.
Dupa 15 minute se scoate tava din cuptor si pe fiecare piersica se pune cate o lingurita de pasta de piersici, iar restul de pasta se repartizeaza uniform in tava printre jumatatile de piersici .
Se mai dau la cuptor 15 minute( chiar putin mai mult pana s-au inmuiat bine piersicile).
Frisca se bate cu 2 linguri de zahar.
Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca ,se decoreaza cu frisca , jumatati de migdale , sosul din tava si frunze de menta verde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai

1 vot    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Se frig clatitele se umplu apoi cu dulceata de capsuni. Se ruleaza. Se servesc imadiat sau dupa ce

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Un deliciu !*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Delicioase si foarte frumos prezentate!!!yummy!*****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Tare dragute piersicutele.Cred ca si foarte gustoase.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Cred ca sunt foarte bune!

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Foarte frumos prezentat *****

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Trebuie sa fie tare gustoase.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Un desert racoros si tare frumos prezentat.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Un desert delicios,felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      O reteta minunata!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Delicioase.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Un desert apetisant,delicios , aromat,iar prezentarea este de nota 10...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -8 piersici mari bine coapte
  • -80 gm biscuiti Amaretto d’Italia
  • -2 lingurite de cacao
  • -50 gm migdale
  • -100 gm unt nesarat
  • -1/4 cana zahar tos
  • -200 ml frisca lichida +2 linguri de zahar
  • -esenta de rom
  • -frunze de menta verde pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un deliciu !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose cu nuca si visine