Piersici umplute la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Piersici umplute la cuptor

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -8 piersici mari bine coapte
  • -80 gm biscuiti Amaretto d’Italia
  • -2 lingurite de cacao
  • -50 gm migdale
  • -100 gm unt nesarat
  • -1/4 cana zahar tos
  • -200 ml frisca lichida +2 linguri de zahar
  • -esenta de rom
  • -frunze de menta verde pentru decor

Mod de preparare

Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii.

Cu ajutorul unei lingurite se mai scoate putin din miezul de la piersici si se pune intr-un bol.

Se unge cu unt o tava rotunda de cuptor cu diametrul de 23 de cm .

Se aseaza jumatatile de piersici in tava.

Biscuitii se pun intr-o punga si se maruntesc cu ajutorul unui sucitor.

Migdalele se maruntesc in mixer pana devin fulgi.

Intr-un bol se amesteca biscuitii faramitati, fulgii de migdale cu 2 lingurite de cacao si cateva picaturi de esenta de rom.

Se umplu cu acest amestec jumatatile de piersici.

Se taie cu cutitul bucatele foarte subtiri de unt care se pun peste umplutura de biscuiti.

Se presara peste fiecare jumatate de piersica o lingurita de desert de zahar tos.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute.

Se pun in mixer resturile de miez de piersici, restul de unt,1/4 cana de zahar tos si cateva picaturi de esenta de rom si se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena.

Dupa 15 minute se scoate tava din cuptor si pe fiecare piersica se pune cate o lingurita de pasta de piersici, iar restul de pasta se repartizeaza uniform in tava printre jumatatile de piersici .

Se mai dau la cuptor 15 minute( chiar putin mai mult pana s-au inmuiat bine piersicile).

Frisca se bate cu 2 linguri de zahar.

Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca ,se decoreaza cu frisca , jumatati de migdale , sosul din tava si frunze de menta verde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise