autor:

Mihaela11

» » Aperitive

Piftie de pui

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Ingrediente
-2 pui mari, -2 l apa, -1 ceapa mare taiata in sferturi, -1/2 lingurita piper proaspat macinat, -1 lingurita de sare( sau dupa gust), -1/2 cub Maggi de pui, -6-7 catei de usturoi taiat marunt, -3-4 morcovi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pun puii taiati in sferturi la fiert in apa rece intr-o cratita de fiert subpresiune; se adauga ceapa,sarea ,piperul si morcovii intregi.
Se fierb o ora.
Se scoate carnea si se desface de pe os; se pun in farfuriile in care vrem sa servim piftia mai intai morcovii taiati rondele si apoi carnea.
Supa de pui se strecoara si se adauga ½ cub de Maggi si usturoiul pisat si se mai lasa sa fiarba 5 minute sau chiar mai mult daca nu ni se pare suficient de gelatinoasa.
Se toarna peste carne si se pune la frigider sa se inchege.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de pui

Piftie de pui

Se curata bine capatanile de restul de pene si se scoate ciocul, se curata picioarele de resturi

29 voturi    14 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Rulada de porc in sos de rosii

Rulada de porc in sos de rosii

Carnea de porc spalata si uscata se bate cu ciocanul ca la snitele.Se condimenteaza cu sare,piper

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 07 februarie 2012

    Eu,aici,nu prea fac piftii.Imi placeau f.mult,cele de acasa,din Romania,din porc. Aici,am facut de 2-3 ori,din copane de curcan.Nu pun gelatina.Nu e nevoie. De pui,n-am facut niciodata..Dar,voi incerca.E f.simpla,retea ta.Mihaela.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 06 februarie 2012

    Buna piftia si se poate fara gelatina este de ajuns ca sa fie multe oase si aripioare in supa ca sa se congeleze ,eu adaug si felii de oua tare-dar bineinselet cand fierb supa adaug o foaie de dafin si enibahar da un gust aparte.

  • Fara foto

    STELA CUSU (Maestru bucatar) , 03 februarie 2012

    Draga mea ,nu te cred ca nu ai pus gelatina!Fac de ani de zile ,piftie ,chiar acum am facuta dar nu te cred ca nu ai folosit gelatina.Trebuie sa fim sincer atunci cand relatam o reteta.In piftie nu as pune piper macinat ci boabe,cateva foi de dafin.Ai spus ca ai 2 pui dar acolo sunt copane.In piftie nu pun morcovi ca nu iese aspicul clar.Apoi explica-le celor care ar vrea sa faca prima data ca poza reprezinta o piftie pusa invers in farfurie cand o servesti.OFFFF!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Dupa cum se vede in postare piftia este suficient de inchegata fara adaos de gelatina.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Frumoasa prezentare!

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Imi place ca e tare usor de facut (cum ai prezentat tu reteta) dar nu e nevoie de gelatina? Sau faptul ca il faci din 2 pui ii da destula? Pupici

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Delicioasa si frumos prezentata, ca de obicei ! pupici

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Super prezentare,arata delicios!!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • -2 pui mari
  • -2 l apa
  • -1 ceapa mare taiata in sferturi
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -1 lingurita de sare( sau dupa gust)
  • -1/2 cub Maggi de pui
  • -6-7 catei de usturoi taiat marunt
  • -3-4 morcovi

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

husni (Chef de cuisine)

Eu,aici,nu prea fac piftii.Imi placeau f.mult,cele de acasa,din Romania,din porc. Aici,am facut de 2-3 ori,din copane de curcan.Nu pun gelatina.Nu e nevoie. De pui,n-am facut niciodata..Dar,voi incerca.E f.simpla,retea ta.Mihaela.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv arici