autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Piine cu masline

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Ingrediente
41/4 pahare de faina(600gr), 50 gr drojdie proaspata, 2 pliculete praf de copt, 13/4 pahar apa calduta, 280 gr masline verzi taiate, 2 linguri oregano, 3 linguri de ulei de masline fin, 1 lingurita de sare, 11/3 pahar faina alba, 3 tavi lunguiete unse cu putin ulei si tapetate cu pergament

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

12 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului
se pune faina cu drojdia si praful de copt si se adauga treptat apa se framinta pina devine aluat si se lasa deoparte acoperit cu un prosop 20 de minute sa creasca.
In alt bol se amesteca maslinele cu oregano si ulei si paharul de faina dupa care se adauga aceasta compozitie la alautul care a crescut putin si se framinta bine.Se pune din nou la dospit intr-un vas uns cu putin ulei.Lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul in trei bucati rulam fiecare parte si asezam in tava si lasam sa creasca,intii crestam in trei ruloul de aluat.Cind a crescut se poate unge deasupra cu putin ulei ca sa fie lucios dar nui obligatoriu ,punem la copt la 190 de grade aproape 25 de minute sau pina se rumeneste frumos.Se scoate din
tava si se lasa sa se raceasca.Este minunata piinea foarte buna ptr gustarea de dimineata cu putin unt.Eu am mincat si asa goala este foarte buna si aromata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Croissant cu prosciutto si wurstel

Croissant cu prosciutto si wurstel

Foile rotunde le-am impartit in 4 cu o rotita zimtata,dupa care fiecare sfert de pasta am impartit-o

3 voturi    6 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Interesanta reteta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    E o reteta interesanta si mai putin obisnuita.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

      painea ta e in loc de mic dejun. Foarte gustoasa treb sa fie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 41/4 pahare de faina(600gr)
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 pliculete praf de copt
  • 13/4 pahar apa calduta
  • 280 gr masline verzi taiate
  • 2 linguri oregano
  • 3 linguri de ulei de masline fin
  • 1 lingurita de sare
  • 11/3 pahar faina alba
  • 3 tavi lunguiete unse cu putin ulei si tapetate cu pergament

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
SARATELE