autor:

Florenta Dinu

» » Aluaturi si Foietaje

Piine de casa

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Ingrediente
3 pachete de drojdie uscata(7 g fiecare),2 cani de apa calda,1 lingura de zahar,o jumatate cana de unt, lingurita si jumatate de sare,2 oua batute,7-8 cani de faina alba.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia.Intr-un castron mare punem apa calda si adaugam zaharul, untul,sarea,ouale si 4 cani de faina;se amesteca omogen.Se inglobeaza din restul de faina cit sa rezulte un aluat moale.
Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina;se framinta pina devine neted si elastic,circa 6-8 minute.Se pune intr-un castron uns,intorcindu-l ca sa se unga si deasupra.Se acopera si se lasa la cald,sa se dubleze,circa 45 de minute.
Se pumnuieste aluatul.Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se fac piini,chifle,flori sau piini impletite.Se pun in tavi unse,se acopera si se lasa sa creasca pina se dubleaza.
Se coc timp de 25-30 de minute,sau pina se rumenesc.Se scot sa se raceasca pe gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Piine de casa speciala

Piine de casa speciala

Intr-un bol bat ouale cu mierea si uleiul si adaug si sarea. In oala mixerului pun 3 pahare faina

13 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 5 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Buna,buna,dar tare repede se mai mananca....Eu am terminat deja o portie ...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Foarte frumos arata.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    Foarte frumos ti-a crescut ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      cea mai buna paine e cea din casa!:)

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Eu o framant cu lapte ,sa incerci si tu FELICITARI!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 3 pachete de drojdie uscata(7 g fiecare),2 cani de apa calda,1 lingura de zahar,o jumatate cana de unt, lingurita si jumatate de sare,2 oua batute,7-8 cani de faina alba.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

30 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Buna,buna,dar tare repede se mai mananca....Eu am terminat deja o portie ...

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Portofele cu branza dulce