Reteta postata pe: 30 septembrie 2012
Ingrediente
2 cani de orez,doua cepe mari, un morcov, un ardei rosu, un ardei galben, 6 ciocanele, sare, piper boabe si macinat, 3 foi de dafin, busuioc uscat, patrunjel si 4 linguri de ulei
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Ciocanelele se prajesc cate 5 min pe fiecare parte si se pun intr-o farfurie.Intre timp spalam orezul, tocam ceapa si taiem ardeii si morcovul cubulete. Punem intr-o cratita 4 linguri din uleiul in care am prajit ciocanelele si adaugam ceapa, ardeiul si morcovul mestecand usor. Cand s-au calit adaugam orezul punem un litru de apa si lasam sa fiarba 30 min dupa care adaugam ciocanelele ,sarea, piperul boabe, foile de dafin , busuiocul lasandu-le sa sa fiarba 15 min mestecand din cand in cand sa nu se prinda(daca mai trebuie adaugam apa fiarta).Dupa ce am verificat ca s-a fiert verificam de sare punem un pic de piper macinat, patrunjelul si maestecam usor. Se serveste cu gogonele de sezon si un pahar de vin rosu proaspat din curte.POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de pui" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se curata ceapa si morcovul,se toaca marunt,se pune cu putin ulei si putina apa la foc.Se adauga
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate