- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat sau vegeta).
- Ceapa si morcovul se curata si se spala.
- Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.
- Dupa ce s-au fiert pulpele, se scot din apa si, optional, se indeparteaza pielita. Eu o scot pentru ca nu prea e sanatoasa si...oricum nu imi place.
- In cratita in care vom face pilaful se pune putin ulei la incalzit si se caleste ceapa pana se inmoaie putin, apoi se adauga si morcovul ras.
- Avand in vedere ca sunt necesare 4 cani cu apa pentru o cana - o cana si 1/2 de orez, vedem cata apa ne-a ramas in vasul in care s-au fiert pulpele.
- In cazul meu, am avut 2 cani cu apa de la pulpe si am completat cu alte 2 cani cu apa, pe care le-am adaugat la ceapa si morcov.
- In aceasta "supa" se adauga orezul si se lasa la fiert la foc mic, ca sa nu se lipeasca.
- Dupa cateva minute, cand s-a umflat putin orezul, se pun in cratita si pulpele si ciupercile din conserva, scurse in prealabil.
- Nu este un timp exact de fierbere, dar se lasa pe foc mic pana cand scade apa. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
- Se condimenteaza dupa gust. Eu am pus si putin curry, care i-a dat o aroma deosebita.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii