Pilaf cu pulpe de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pilaf cu pulpe de pui

Ingrediente

  • - 6 pulpe inferioare de pui,
  • - o ceapa,
  • - un morcov,
  • - 1 cana si 1/2 de orez (eu am folosit cu bob lung, un sortiment special pentru pilaf...nu dau nume ca sa nu fac reclama),
  • - 1 conserva de ciuperci feliate (210g),
  • - putin ulei,
  • - 4 cani cu apa,
  • - sare, curry.

Mod de preparare

- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat sau vegeta).

- Ceapa si morcovul se curata si se spala.

- Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.

- Dupa ce s-au fiert pulpele, se scot din apa si, optional, se indeparteaza pielita. Eu o scot pentru ca nu prea e sanatoasa si...oricum nu imi place.

- In cratita in care vom face pilaful se pune putin ulei la incalzit si se caleste ceapa pana se inmoaie putin, apoi se adauga si morcovul ras.

- Avand in vedere ca sunt necesare 4 cani cu apa pentru o cana - o cana si 1/2 de orez, vedem cata apa ne-a ramas in vasul in care s-au fiert pulpele.

- In cazul meu, am avut 2 cani cu apa de la pulpe si am completat cu alte 2 cani cu apa, pe care le-am adaugat la ceapa si morcov.

- In aceasta "supa" se adauga orezul si se lasa la fiert la foc mic, ca sa nu se lipeasca.

- Dupa cateva minute, cand s-a umflat putin orezul, se pun in cratita si pulpele si ciupercile din conserva, scurse in prealabil.

- Nu este un timp exact de fierbere, dar se lasa pe foc mic pana cand scade apa. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

- Se condimenteaza dupa gust. Eu am pus si putin curry, care i-a dat o aroma deosebita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise