Pilaf cu pulpe de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pilaf cu pulpe de pui

Ingrediente

  • - 6 pulpe inferioare de pui,
  • - o ceapa,
  • - un morcov,
  • - 1 cana si 1/2 de orez (eu am folosit cu bob lung, un sortiment special pentru pilaf...nu dau nume ca sa nu fac reclama),
  • - 1 conserva de ciuperci feliate (210g),
  • - putin ulei,
  • - 4 cani cu apa,
  • - sare, curry.

Mod de preparare

- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat sau vegeta).

- Ceapa si morcovul se curata si se spala.

- Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.

- Dupa ce s-au fiert pulpele, se scot din apa si, optional, se indeparteaza pielita. Eu o scot pentru ca nu prea e sanatoasa si...oricum nu imi place.

- In cratita in care vom face pilaful se pune putin ulei la incalzit si se caleste ceapa pana se inmoaie putin, apoi se adauga si morcovul ras.

- Avand in vedere ca sunt necesare 4 cani cu apa pentru o cana - o cana si 1/2 de orez, vedem cata apa ne-a ramas in vasul in care s-au fiert pulpele.

- In cazul meu, am avut 2 cani cu apa de la pulpe si am completat cu alte 2 cani cu apa, pe care le-am adaugat la ceapa si morcov.

- In aceasta "supa" se adauga orezul si se lasa la fiert la foc mic, ca sa nu se lipeasca.

- Dupa cateva minute, cand s-a umflat putin orezul, se pun in cratita si pulpele si ciupercile din conserva, scurse in prealabil.

- Nu este un timp exact de fierbere, dar se lasa pe foc mic pana cand scade apa. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

- Se condimenteaza dupa gust. Eu am pus si putin curry, care i-a dat o aroma deosebita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor