- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat sau vegeta).
- Ceapa si morcovul se curata si se spala.
- Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.
- Dupa ce s-au fiert pulpele, se scot din apa si, optional, se indeparteaza pielita. Eu o scot pentru ca nu prea e sanatoasa si...oricum nu imi place.
- In cratita in care vom face pilaful se pune putin ulei la incalzit si se caleste ceapa pana se inmoaie putin, apoi se adauga si morcovul ras.
- Avand in vedere ca sunt necesare 4 cani cu apa pentru o cana - o cana si 1/2 de orez, vedem cata apa ne-a ramas in vasul in care s-au fiert pulpele.
- In cazul meu, am avut 2 cani cu apa de la pulpe si am completat cu alte 2 cani cu apa, pe care le-am adaugat la ceapa si morcov.
- In aceasta "supa" se adauga orezul si se lasa la fiert la foc mic, ca sa nu se lipeasca.
- Dupa cateva minute, cand s-a umflat putin orezul, se pun in cratita si pulpele si ciupercile din conserva, scurse in prealabil.
- Nu este un timp exact de fierbere, dar se lasa pe foc mic pana cand scade apa. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
- Se condimenteaza dupa gust. Eu am pus si putin curry, care i-a dat o aroma deosebita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii