autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de dovlecei

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
-3 dovlecei, -1 ceasca mare cu orez, -3 cesti apa, -1/2 ceasca bulion de rosii, -2 cepe, -2 ardei grasi, 1 catel de usturoi, -marar verde, -sare, -piper, -3-4 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se rad dovleceii de coaja si se taie in forma de cuburi mai marisoare.Ceapa,usturoiul si ardeii se toaca si se pun intr-o cratita cu ulei,pe foc mic,sa se inmoaie bine.Se adauga marar tocat,sare,piper si la urma dovleceii.Se lasa sa se inmoaie impreuna,la foc mic.Apoi,se amesteca cu orezul spalat si tinut in apa.Se toarna bulionul de rosii si apa si se introduce in cuptor sa fiarba pana scade apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PILAF CU DOVLECEI

PILAF CU DOVLECEI

Orezul se alege,se spala in mai multe ape,se pune la fiert in apa imbogatita cu 2 cubulete supa; Dovleceii

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARE CU MAZARE

MANCARE CU MAZARE

Se caleste ceapa taiata rondele pana capata o culoare aurie, adaugam bulionul, apa, dam intr-un clocot

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • -3 dovlecei
  • -1 ceasca mare cu orez
  • -3 cesti apa
  • -1/2 ceasca bulion de rosii
  • -2 cepe
  • -2 ardei grasi
  • 1 catel de usturoi
  • -marar verde
  • -sare
  • -piper
  • -3-4 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Piure de cartofi cu patrunjel si usturoi