Pilaf de orez cu legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pilaf de orez cu legume

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: -2 cani de orez. -1 ceapa potrivita. -2 morcovi. -1rosie potrivita. -1/2 ardei gras rosu sau gogosar. -1/4 radacina de telina. -50 ml ulei. -1/2 pahar vin alb sec sau demisec. -1cubulet knorr de legume sau pui. -sare si patrunjel verde.

Mod de preparare

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete cit mai mici ardeiul,rosia si telina. Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind este bine incins, punem toate legumele taiate marunt si lasam sa se friga pina cind ceapa devine sticloasa. Intre timp dam morcovul pe razatoarea pentru coaja de lamaie.Cind ceapa a devenit sticloasa,adaugam morcovul si amestecam bine pentru cica 1 minut,dupa care stingem cu vinul alb. Amestecam totul si lasam pina cind incepe sa fiarba.Adaugam orezul si amestecam incontinuu pentru circa 1 - 1 1/2 minute, lasind astfel ca orezul sa ia toate aromele legumelor. Adaugam 2 1/2 cani de apa fierbinte,in care am dizolvat in prealabil,cubuletul Knorr,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, pentru circa 30-35 de minute, amestecand din cind in cind pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Cind este fiert orezul,adaugam patrunjelul tocat marunt, saram dupa gust si lasam sa mai dea un clocot. Pentru a fi cit mai natural, cubuletul Knorr,poate fi inlocuit cu zeama rezultata de la fierbere legumelor si a carni pentru salata de beof .Se serveste ca atare sau ca si garnitura la diferite tipuri de friptura. Este bun cald dar la fel de bun si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise