Pilaf de orez cu legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pilaf de orez cu legume

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: -2 cani de orez. -1 ceapa potrivita. -2 morcovi. -1rosie potrivita. -1/2 ardei gras rosu sau gogosar. -1/4 radacina de telina. -50 ml ulei. -1/2 pahar vin alb sec sau demisec. -1cubulet knorr de legume sau pui. -sare si patrunjel verde.

Mod de preparare

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete cit mai mici ardeiul,rosia si telina. Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind este bine incins, punem toate legumele taiate marunt si lasam sa se friga pina cind ceapa devine sticloasa. Intre timp dam morcovul pe razatoarea pentru coaja de lamaie.Cind ceapa a devenit sticloasa,adaugam morcovul si amestecam bine pentru cica 1 minut,dupa care stingem cu vinul alb. Amestecam totul si lasam pina cind incepe sa fiarba.Adaugam orezul si amestecam incontinuu pentru circa 1 - 1 1/2 minute, lasind astfel ca orezul sa ia toate aromele legumelor. Adaugam 2 1/2 cani de apa fierbinte,in care am dizolvat in prealabil,cubuletul Knorr,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, pentru circa 30-35 de minute, amestecand din cind in cind pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Cind este fiert orezul,adaugam patrunjelul tocat marunt, saram dupa gust si lasam sa mai dea un clocot. Pentru a fi cit mai natural, cubuletul Knorr,poate fi inlocuit cu zeama rezultata de la fierbere legumelor si a carni pentru salata de beof .Se serveste ca atare sau ca si garnitura la diferite tipuri de friptura. Este bun cald dar la fel de bun si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise