autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Pilaf de orez cu pui si fenicul

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2013

Ingrediente
1 pui de aprox. 1kg, 2 linguri ulei, 1 bucata fenicul, 2 morcovi, 1 bucata telina, 1 ceapa, 1 fir praz, 2 fire ceapa verde, 1 ardei gras galbena, 1 ardei gras rosu, 2 cani orez, Sare, Piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea mare, ceapa, prazul si fenicul-ul le tocam. Orezul il spalam bine din mai multe ape.
Luam un wok incapator, incingem ulei-ul si calim bucatile de pui, amestec-and astfel incat sa prinda culoare pe toate partile, cam 5’ la foc mare. Apoi scoatem intr-un castron bucatile de pui si adaugam in tigaie, pe rand, la interval de aprox 1’, ceapa cu fenicul-ul, apoi ardeii, zarzavatul ras, orezul si la final bucatile de pui. Amestecam totul bine si transferam amestecul intr-o tava mare si adanca (eu am folosit tava delimano). Adaugam 5 cani de apa, asezonam cu sare si piper, amestecam si dam la cuptorul dinainte incalzit, 25’ la foc mare.
Se poate servi imediat.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si fenicul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui gorgonzola cu ciuperci

Pui gorgonzola cu ciuperci

1. Intr-un wok se pun ciupercile taiate pestisor cu putina sare. Se lasa cca. 10 minute la foc mediu,

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
SARMALE  DELICIOASE  CU HRIBI SI CARNE

SARMALE DELICIOASE CU HRIBI SI CARNE

Se lasa varza murata in apa rece o noapte intreaga, sa se desareze. Dimineata se scoate,se lasa la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Moise , 06 ianuarie 2015

    e super

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 17 martie 2013

    Si mie imi place foarte mult feniculul, trebuie sa fie excelent acest pilaf!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2013

    Kok miori, multumesc pentru reteta de salata...cu siguranta am s-o prepar.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 08 martie 2013

      Foarte bun pilaf cu fenicul intradevar iida un miros si gust aparte.Incearca sa faci o salata de fenicul-se taie felii feniculul se sareaza putin se adauga putin ulei de masline si suc de lamaie-este foarte bun este dietetic.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

      Multumesc Nela ! ma bucur ca farfuria exprima macar putin din bunatatea preparatului :))) Ps:te incurajez sa incerci orezul cu fenicul... ii da un gust si o aroma fina si deosebita este foarte bun !

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

      Imi place sa gatesc si sa mananc orez. Nu am incercat pana acum cu fenicul. Trebuie incercat neaparat, pentru ca arata grozav de apetisant in farfurie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de aprox. 1kg
  • 2 linguri ulei
  • 1 bucata fenicul
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 fir praz
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras galbena
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cani orez
  • Sare
  • Piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Si mie imi place foarte mult feniculul, trebuie sa fie excelent acest pilaf!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Beef Bourguignon