autor:

Dan65

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de cartofi

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru 4 portii: -500g cartofi. -100ml lapte. -50g unt. -Vegeta sau Delik'at de legume. -Sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja. Se taie cuburi de marime medie si se pun la fiert intr-o oala cu 2 lingurte de sare. Ii incercam cu furculita din cind in cind pentru a vedea daca sunt fierti. Cind cartofii sunt fierti, scurgem apa in care au fiert, lasind 2-3 linguri de apa. Adaugam untul cind sunt inca fierbinti si incepem sa ii mixam cu mixerul. Cind cartofii au fost zdrobiti si au devenit ca o pasta, iar untul s-a topit, adaugam laptele incalzit in prealabil, continuand sa amestecam cu mixerul sau cu o lingura de lemn.Cantitatea de lapte poate fi marita sau diminuata, in functie de consistenta pe care vrem sa o aibe pireul. Cind laptele a fost incorporat, pentru ca pireul sa aibe un gust deosebit, adaugam o lingurita de Vegeta sau Delik'at de legume. Mai amestecam putin, pina cind codimentul este bine incorporat in compozitie. Potrivim de sare si servim la masa. Se serveste cald ca si garnitura la ori ce tip de friptura sau gratar. A doua zi cind pireul este rece si vrem sa il consumam, il putem reincalzi pe aragaz adaugind putina apa calda, in care au fiert cartofii si pe care am pus-o deoparte cu o zi inainte sau putin lapte cald. Asa piure-ul isi recapata gustul ca si cind ar fi proaspat facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci prajite si piure de cartofi

Ciuperci prajite si piure de cartofi

Cartofii ii faci piure. Ciupercile le prajesti in ulei incins. Servesti impreuna cu sos de usturoi.

1 vot    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Piure de cartofi cu patrunjel si usturoi

Piure de cartofi cu patrunjel si usturoi

Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce cartofii

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: -500g cartofi. -100ml lapte. -50g unt. -Vegeta sau Delik'at de legume. -Sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Conopida pane
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania