autor:

Piri Piri e Canela

» » Sosuri

Piri Piri Caseiro ( Sos chili de casã)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 04 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 04 iunie 2011

Ingrediente
Brandy sau Wiskey, , ulei de mãsline, , sare, , piri piri

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Piri Piri este o varietate de Capiscum frutescens, originar din regiunile tropicale Americane, foarte mult utilizat în Brasil, Portugalia, Mozambic si Cabo Verde.

În Portugalia se foloseste mult în condimentarea cãrnurilor, "Malagueta"( ardeiul iute lung, ) si pt. sos " Piri Piri" ( ardeiul iute mic ).
Îl gãsim în comert peste tot, iar cei care au posibilitatea îl cresc acasa.
Cel mai bun si mai tare la gust este cel pe care îl pregãtim acasã sau îl cumpãrãm din piatã.

Eu am pregãtit acasã, dar cu piri piri din comert proaspãt.
Sunt persoane care fierb alcoolul cu ulei...alti adaugã usturoi...

Aceasta este varianta mea rapidã:

1) Într-o sticlutã pune Piri Piri crestati cu cutitul.

2) Pune sare, si cam un pãhãrel mic de alcool ( dacã facem cantitate mare, ia cam 30% alcool).

3) Toarnã ulei de mãsline pânã se umple sticluta, agitã si lasã la macerat câteva zile.

Atentie Ardeee!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piri Piri Caseiro ( Sos chili de casã)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Lapte covăsât(iaurt de casă)

Lapte covăsât(iaurt de casă)

Laptele se fierbe şi se lasă să se răcească, cât să ţii degetul în el să-l simţi călduţ.

43 voturi    10 comentarii
3h 15 min
Sosuri
Limba rasol cu masline si sos

Limba rasol cu masline si sos

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

25 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 05 iunie 2011

    Foarte bun! Chiar mi-am luat vre-o 10 sticlute de piri-piri de tip Calve, Quinta d avo si Gindugo africano. Felicitari!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 iunie 2011

    Bun, bun .

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

6 voturi

Ingrediente

  • Brandy sau Wiskey
  • ulei de mãsline
  • sare
  • piri piri

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mihai (Chef de cuisine)

Foarte bun! Chiar mi-am luat vre-o 10 sticlute de piri-piri de tip Calve, Quinta d avo si Gindugo africano. Felicitari!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Unt cu usturoi si marar