Piri Piri este o varietate de Capiscum frutescens, originar din regiunile tropicale Americane, foarte mult utilizat în Brasil, Portugalia, Mozambic si Cabo Verde.
În Portugalia se foloseste mult în condimentarea cãrnurilor, "Malagueta"( ardeiul iute lung, ) si pt. sos " Piri Piri" ( ardeiul iute mic ).
Îl gãsim în comert peste tot, iar cei care au posibilitatea îl cresc acasa.
Cel mai bun si mai tare la gust este cel pe care îl pregãtim acasã sau îl cumpãrãm din piatã.
Eu am pregãtit acasã, dar cu piri piri din comert proaspãt.
Sunt persoane care fierb alcoolul cu ulei...alti adaugã usturoi...
Aceasta este varianta mea rapidã:
1) Într-o sticlutã pune Piri Piri crestati cu cutitul.
2) Pune sare, si cam un pãhãrel mic de alcool ( dacã facem cantitate mare, ia cam 30% alcool).
3) Toarnã ulei de mãsline pânã se umple sticluta, agitã si lasã la macerat câteva zile.
Atentie Ardeee!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii