Piri Piri este o varietate de Capiscum frutescens, originar din regiunile tropicale Americane, foarte mult utilizat în Brasil, Portugalia, Mozambic si Cabo Verde.
În Portugalia se foloseste mult în condimentarea cãrnurilor, "Malagueta"( ardeiul iute lung, ) si pt. sos " Piri Piri" ( ardeiul iute mic ).
Îl gãsim în comert peste tot, iar cei care au posibilitatea îl cresc acasa.
Cel mai bun si mai tare la gust este cel pe care îl pregãtim acasã sau îl cumpãrãm din piatã.
Eu am pregãtit acasã, dar cu piri piri din comert proaspãt.
Sunt persoane care fierb alcoolul cu ulei...alti adaugã usturoi...
Aceasta este varianta mea rapidã:
1) Într-o sticlutã pune Piri Piri crestati cu cutitul.
2) Pune sare, si cam un pãhãrel mic de alcool ( dacã facem cantitate mare, ia cam 30% alcool).
3) Toarnã ulei de mãsline pânã se umple sticluta, agitã si lasã la macerat câteva zile.
Atentie Ardeee!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii