Pregatim aluatul -in oala mixerului cernem faina,adaugam drojdia muiata intr-un pic de apa si zaharul si incepem framantarea,adaugam uleiul, si apa treptat si la urma sarea si framantam aluatul 10 minute,dupa care transferam in alt vas uns cu putin ulei acoperim si lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul.
Din acest aluat ies 4 foi de pizza. Fiecare foaie o intind subtire si o pun pe o tava cu gauri pe care pun o foaie de pergament.
Cat aluatul creste, pregatim sosul, intr-o cratita adanca turnam putin ulei de masline adaugam usturoiul pisat si mirodeniile prajim putin si turnam rosiile taiate si amestecam bine dam la gust, sare, piper, zahar si lasam sa fiarba cateva minute pana ce sosul se ingroasa putin,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Pregatim toate ingridentele care punem pe pizza.
Cand foaia este asezata pe tava cu gauri torn cu polonicul putin sos si imprastii pe toata foaia si deasupra pun ton sfaramat si scurs de lichide, branza galbena, ardei rosu, felii de rosii, masline-vedeti foto.
Las toate pizele sa creasca putin si intr-e timp incalzesc cuptorul la 200 de grade si pun o tava cu fundul in sus si pe ea pun pizza sa se coaca 15-20 de minute pana se rumeneste frumos si branza s-a topit.
Iese delicioasa si foarte crocanta.
Cand fac pizza este un pranz ptr noi caci ies 4 pite minunate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii