autor:

murigneau

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pituca cu varza

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
-500 g. varza taiata, -500 g. carne tocata, -1-2 cepe de marime medie, -1 kg. aluat pentru paine (faina, 1 cub drojdie, ulei), - 100 ml ulei, -sare si piper, marar, cimbru, dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putina de apa calda, se pune plamadeala, apoi se framanta adugandu-se inca un pic de apa pana se obtine un aluat nu prea tare.
Se caleste capa taiata marunt in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, sarea si piperul, cimbru, marar, o foaie de dafin si se amesteca 2 minute, pana se omogenizeaza compozitia.Se pune la racit.
Se caleste varza cu putin ulei si se condimenteaza dupa gust.
Se intinde aluatul pe o tigaie format mare.Peste foaia obtinuta se aseaza un strat de varza calita si apoi un start din compozitia de carne tocata obtinuta care s-a racit. Se trage o alta foaie de aluat, nici prea groasa nici prea subtire, peste intreaga compozitie din tava si se unesc capetele acesteia cu cele ale foii de jos.
Se introduce la cuptor timp de 40 de minute apoi se scoate si se serveste fierbinte.
Se poate servi cu smantana, maioneza, ketchup sau orice alt sos dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pituca cu varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
sarmale de post

sarmale de post

Se rade ceapa si cu morcovul si se pun la prajit in ulei pana se rumenesc, dupa care se adauga ciupercile

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu legume

Paste cu legume

Pastele se fierb in apa cu sare circa 8 minute.Legumele se spala si conopida si brocoli se rup in

21 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    FlyingRoo , 11 aprilie 2010

    Murigneau, ce fel de cimbru ai folosit, de cultura sau de gradina? Cred ca ar fi buna si o versiune vegetariana, numai cu varza, sau varza cu praz sau poate varza si ciuperci chiar.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Cred ca este foarte buna. Cimbrul din carne ii va da precis o aroma deosebita.

    • Fara foto

      cely , 24 martie 2009

      Suna bine!

    • Fara foto

      luminita , 23 martie 2009

      Da, cred ca e super, cam grea la stomac, dar suna super, am sa o fac si eu!

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

      Ce bine arata! Nu am mancat nicodata asa ceva. O sa fac si eu, sa vad cum e. Mi se pare o reteta buna.

    • Fara foto

      Liliana Pintilie (Chef de cuisine) , 22 iulie 2008

      E important sa tinem drojdia cat mai mult in apa calda.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • -500 g. varza taiata
  • -500 g. carne tocata
  • -1-2 cepe de marime medie
  • -1 kg. aluat pentru paine (faina
  • 1 cub drojdie
  • ulei)
  • - 100 ml ulei
  • -sare si piper
  • marar
  • cimbru
  • dafin

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de spanac