autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,200 g faina, 80 g drojdie, 1 l lapte, ulei, 50 g sare., , Pentru umplutura: 100 g pasta de tomate, 500 g sunca presata, 250 g ciuperci conservate, 500 g cascaval, 200 g masline, 50 g zahar, cimbru, 800 ml suc de rosii, 50 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

358 voturi

Mod de preparare

Faina se cerne, laptele se fierbe, sunca se taie felioare subtiri, ciupercile se taie in lamele, maslinele se curata de simburi si se taie lamele, cascavalul se da prin razatoare.

Din faina, lapte, drojdie de bere, ulei si sare se prepara aluatul. Se lasa circa 30 minute, apoi se portioneaza in forma de sfera si se lasa sa creasca, pe o planseta de lemn. Fiecare portie se întinde in tavite speciale (sau pe tava de aragaz) unse cu ulei.

Separat se pregateste sosul din pasta de tomate diluata cu putina apa, sucul de rosii si untul, se adauga zaharul, piperul, cimbrul si sarea. Se fierbe compozitia si dupa racire se toarna peste aluatul pus in tavite sau in tava.

Se asaza apoi sunca si ciupercile repartizindu-le uniform pe toata suprafata. Se decoreaza cu masline si jumatate din cantitatea de cascaval. Se introduce in cuptorul bine incins, pina cind preparatul este aproape gata (rumenit). Spre sfirsitul coacerii se adauga cascavalul ramas si se mai introduce la cuptor pentru gratinare.

Dupa coacere se scot din tavite (tava) si se pun in farfuriile de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

Am intins foaia de pizza ( se lucreaza numai cu mana nu se foloseste ruloul de patiser pentru intins

8 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza Napoletana

Pizza Napoletana

Aluatul/Blatul pentru pizza : se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina,

5 voturi    2 comentarii
50 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

358 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,200 g faina
  • 80 g drojdie
  • 1 l lapte
  • ulei
  • 50 g sare.
  • Pentru umplutura: 100 g pasta de tomate
  • 500 g sunca presata
  • 250 g ciuperci conservate
  • 500 g cascaval
  • 200 g masline
  • 50 g zahar
  • cimbru
  • 800 ml suc de rosii
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Taietei de orez cu pui si legume