Faina se cerne, laptele se fierbe, sunca se taie felioare subtiri, ciupercile se taie in lamele, maslinele se curata de simburi si se taie lamele, cascavalul se da prin razatoare.
Din faina, lapte, drojdie de bere, ulei si sare se prepara aluatul. Se lasa circa 30 minute, apoi se portioneaza in forma de sfera si se lasa sa creasca, pe o planseta de lemn. Fiecare portie se întinde in tavite speciale (sau pe tava de aragaz) unse cu ulei.
Separat se pregateste sosul din pasta de tomate diluata cu putina apa, sucul de rosii si untul, se adauga zaharul, piperul, cimbrul si sarea. Se fierbe compozitia si dupa racire se toarna peste aluatul pus in tavite sau in tava.
Se asaza apoi sunca si ciupercile repartizindu-le uniform pe toata suprafata. Se decoreaza cu masline si jumatate din cantitatea de cascaval. Se introduce in cuptorul bine incins, pina cind preparatul este aproape gata (rumenit). Spre sfirsitul coacerii se adauga cascavalul ramas si se mai introduce la cuptor pentru gratinare.
Dupa coacere se scot din tavite (tava) si se pun in farfuriile de servit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii