autor:

Simona

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2012

Ingrediente
Blat: 300 gr faina, 20 gr drojdie proaspata, 1 galbenus, 150 ml apa calda, 2 linguri ulei, ½ lingurita zahar, un praf de sare., Toping: 300 gr cascaval sau mozzarella, 100 gr bacon, 150 gr salam slab, mai uscat, 10 masline, ardei gras rosu, oregano., Pentru sos: 1 catel de usturoi, 250 ml suc de rosii concentrat, 2 linguri ulei de masline, o frunza de busuioc proaspat, un varf de lingurita zahar, un varf de lingurita mustar, sare, obtional ardei iute uscat, pisat.

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Mai intai prepari sosul: intr-o craticioara mica se aureste in ulei catelul de usturoi zdrobit, se pune sucul de rosii, ardei iute, sare, zahar si mustar si se fierbe 5 min cu capac , se adauga frunza de busuioc si se stinge focul.

Blatul: faina se pune intr-un castron , se face un gol in mijloc, se pune drojdia faramitata , se presara zaharul si se toarna putina apa calda (din cei 150 ml) se amesteca usor si se lasa la dospit 15 min , acoperit cu un prosop.

Dupa ce a dospit, se pune galbenusul, sare, si se toarna treptat restul de apa calda. Se framanta cu uleiul caldut si se lasa din nou la crescut 20 min. Se intinde o foaie si se aseaza in tava unsa cu ulei (marimea tavii: 22/32 cm). Se inteapa foaia cu furculita din loc in loc. Se mai lasa 10 min la cald.

Se pun 2-3 linguri din sosul preparat pe foaie si se presara oregano (important). Se aseaza feliute se salam si bacon taiate foarte subtiri, se acopera uniform cu un strat de cascaval sau mozzarella, se pun suvite de ardei gras si masline.

Se pune tava in cuptorul incins dinainte si se coace la foc mediu 35 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza casei

Pizza casei

- drojdia se pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii) - cand a dospit se incorporeaza

40 voturi    11 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza sandwich

Pizza sandwich

Taiati painile in jumatate. Puteti folosi si baghete. Intindeti apoi sosul pentru pizza pe fiecare

12 voturi    2 comentarii
15 min
Sandviciuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat: 300 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 galbenus
  • 150 ml apa calda
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita zahar
  • un praf de sare.
  • Toping: 300 gr cascaval sau mozzarella
  • 100 gr bacon
  • 150 gr salam slab
  • mai uscat
  • 10 masline
  • ardei gras rosu
  • oregano.
  • Pentru sos: 1 catel de usturoi
  • 250 ml suc de rosii concentrat
  • 2 linguri ulei de masline
  • o frunza de busuioc proaspat
  • un varf de lingurita zahar
  • un varf de lingurita mustar
  • sare
  • obtional ardei iute uscat
  • pisat.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

37 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ravioli cu branza