Se amesteca drojdia cu zaharul, 3-4 linguri de apa calduta si 3 linguri de faina, se formeaza o maia si se lasa sa creasca 10 minute la cald.
Dupa cele 10 minute in care creste maiaua se ia un bol cu 250 g de faina, iar in mijlocul acesteia se formeaza o mica adancitura in care se adauga untul topit si usor racit, uleiul, sarea, maiua si apa calduta. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine o coca elastica (daca este prea tare se mai adauga apa, respectiv daca este prea moale adaugam putina faina). Dupa ce ce se framanta 5 minute se lasa la dospit 20 minute intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul, acesta se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se intinde cu degetele spre marginile tavii pana ce acesta acopera uniform intreaga suprafata a acesteia. Se unge cu suc de rosii sau de ardei si se presara deasupra ciupercile, ardeii si maslinele feliate, cabanosul usor calit si rosiile taiate cubulete.
Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil timp de 10 minute. Dupa 10 minute in care se coace la foc mic, se adauga mozarella si cascavalul si se mai lasa in cuptor inca 10 minute la foc mediu.
Dupa ce se scoate din cuptor se poate adauga putin suc de rosii sau ketchup in forme grafice si se acopera tava cu un prosop.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii