autor:

Anca

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Anca (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Ingrediente
Blat:, 1 lingurita cu varf drojdie, 1 lingura zahar, 300 g faina, 200 ml apa calduta, 3 linguri ulei, 20 g unt topit, sare, Topping:, suc de rosii sau ardei, 2-3 cabanosi, 50 g cascaval, 100 g mozzarella, 100 g rosii, 100 g ardei, 2 ciuperci

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul, 3-4 linguri de apa calduta si 3 linguri de faina, se formeaza o maia si se lasa sa creasca 10 minute la cald.

Dupa cele 10 minute in care creste maiaua se ia un bol cu 250 g de faina, iar in mijlocul acesteia se formeaza o mica adancitura in care se adauga untul topit si usor racit, uleiul, sarea, maiua si apa calduta. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine o coca elastica (daca este prea tare se mai adauga apa, respectiv daca este prea moale adaugam putina faina). Dupa ce ce se framanta 5 minute se lasa la dospit 20 minute intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, acesta se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se intinde cu degetele spre marginile tavii pana ce acesta acopera uniform intreaga suprafata a acesteia. Se unge cu suc de rosii sau de ardei si se presara deasupra ciupercile, ardeii si maslinele feliate, cabanosul usor calit si rosiile taiate cubulete.

Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil timp de 10 minute. Dupa 10 minute in care se coace la foc mic, se adauga mozarella si cascavalul si se mai lasa in cuptor inca 10 minute la foc mediu.

Dupa ce se scoate din cuptor se poate adauga putin suc de rosii sau ketchup in forme grafice si se acopera tava cu un prosop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza rulata

Pizza rulata

Se pune apa calduta (37-40 °C) intr-un castron unde dizolvam drojdia, zaharul si sarea. Se adauga

3 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si adaugam rand pe rand drojdia dizolvata in lapte,sarea,zaharul,oregano

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 lingurita cu varf drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 300 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 20 g unt topit
  • sare
  • Topping:
  • suc de rosii sau ardei
  • 2-3 cabanosi
  • 50 g cascaval
  • 100 g mozzarella
  • 100 g rosii
  • 100 g ardei
  • 2 ciuperci

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Carbonara cu somon