autor:

grasu64

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Pizza a la Vasile - cu blat pufos

Autor: grasu64 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: grasu64 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, , - 600 g faina, - un pliculet drojdie uscata, - doua linguri ulei de masline, - o cana de apa calduta, - sare si 1/2 lingurita zahar, , Topping:, , - 300 g bacon, - 150-200 g salam crud uscat, - 200-300 g cascaval,de preferinta uscat, - 300-400 g ciuperci, - suc de rosii, - masline fara samburi, cate vreti, - trei rosii, - doi ardei, - doua cepe mijlocii, - sare piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Facem aluatul. Intr-un vas punem: faina, drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam; turnam cate putina apa calduta, amestecand continuu. Dupa ce s-a in corporat faina, framantam pana aluatul se desprinde de vas. Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam la dospit, la caldura, 1/2-1 ora. Dupa ce a dospit intindem o foaie, subtire, cat tava de cuptor.



Punem aluatul in tava unsa si presarata cu pesmet. Il intepam cu furculita din loc in loc si il portionam (taiem), dupa cum dorim. Ungem aluatul cu suc de rosii. Curatam, spalam si taiem felii, ciupercile si rosiile. Taiem salamul subtire, baconul l-am cumparat gata feliat. Taiem ceapa si ardeii, fideluta.



Calim ciupercile in putin ulei, pana scade toata zeama.



Radem pe aluat, jumatate din cascaval. Punem pe fiecare portie: o felie de bacon, doua-trei de salam, ciuperci, rosii, ardei, masline si ceapa.Radem si cascavalul ramas.



Coacem cam 20 de minute, pana se rumeneste.



Sevim cu pofta si ketchup. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza a la Vasile - cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu foi de casa

Lasagna cu foi de casa

Pentru sosul Ragu: Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Ciociolina

Ciociolina

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pe tava cu o foaie de pergament se pun cite 2 rotunduri

10 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maciuca Victoria , 20 martie 2015

    da ffbuna fac mereu in casa ,dar eu calesc ceapa dupa ciupercile pun patrunjel piper si bulionul de preferinta suc de rosii las la rece pun peste pita si unde si unde feliile de salam si gogosarul feli si maslinele felliate si cascavalul ras ,,mai fac si pitta bianca cu brinza bulgareasca si brinza fetea ,pun rucola si servesc .

  • Fara foto

    Florica Goras , 12 noiembrie 2014

    Am fc si eu si e grozavaaaa !!!!!

  • Fara foto

    flori , 12 noiembrie 2014

    Si eu am fc si a iesit grozavaaaaa !!!!!

    • Fara foto

      Elena Maricut , 11 noiembrie 2014

      f.buna si gustoasaaaaaaa...complimenti

    • Fara foto

      Floroaia Vasile , 08 iunie 2014

      Multumesc!

    • Fara foto

      Floroaia Vasile , 08 iunie 2014

      Multumesc!

    • Fara foto

      Vera Herta , 07 iunie 2014

      wawwwwwwwww ce mai stati???preparati-o este ffffff simpla si ..wawwwww !!!

    • Fara foto

      Lidia Ionas , 02 iunie 2014

      super..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 600 g faina
  • - un pliculet drojdie uscata
  • - doua linguri ulei de masline
  • - o cana de apa calduta
  • - sare si 1/2 lingurita zahar
  • Topping:
  • - 300 g bacon
  • - 150-200 g salam crud uscat
  • - 200-300 g cascaval,de preferinta uscat
  • - 300-400 g ciuperci
  • - suc de rosii
  • - masline fara samburi
  • cate vreti
  • - trei rosii
  • - doi ardei
  • - doua cepe mijlocii
  • - sare piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de grasu64
Musaca de cartofi,cu carne de pui

Musaca de cartofi,cu carne de pui

Se calesc, impreuna,carnea tocata,ceapa tocata marunt si bulionul,in putin ulei,timp de 10-15 min.Se

20 voturi    11 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Paine imbracata a la Grasu64

Paine imbracata a la Grasu64

Dam branza prin razatoarea cu ochiuri mici. Frecam branza cu laptele.Batem bine ouale si le adaugam,

10 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire! In vasul de la mixerul vertical puneti

0 voturi    0 comentarii
5 min
Sosuri
Fara foto

flori

Si eu am fc si a iesit grozavaaaaa !!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Cannelloni cu branza si verdeata