autor:

maria mihalache

» » Paste si pizza

Pizza briosa

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat, 500g faina, 300 ml apa calduta, 10 g drojdie uscata, 1 lingurita cu zahar, 1,5 lingurita cu sare, 2 linguri ulei, Pentru umplutura, 100 g cascaval, o mana masline feliate, 6 felii bacon, 2 carnaciori semi-afumati, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri sos de rosii, 1 lingurita oregano uscat, 1 lingurita cimbru uscat, 1 ou pentru uns briosele, faina pentru tapetat formele, ulei pentru uns formele

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata ,zaharul si sarea. Adaugam uleiul si mai apoi apa si framantam.
Acoperim aluatul si-l lasam la cald, la dospit circa o ora.
In timp ce aluatul este la dospit ne ocupam de umplutura:taiem baconul fasii subtiri,radem cascavalul.si taiem carnaciorii. rondele subtiri.Amestecam cascavalul ras cu maslinele,baconul,carnaciorii,uleiul de masline,oregano si sosul de rosii.
Dupa ce aluatul a crescut rupem din el bucati de circa 30 g .Aplatizam fiecare bucata de aluat in parte iar in mijloc punem o lingura sanatoasa cu umplutura.













"Confectionam" bilute .
Ungem forma de briose cu ulei si o tapetam cu faina.Captusim cu hartie de muffins.
Asezam in fiecare forma briosele-pizza..
Batem bine oul si ungem cu el fiecare briosa in parte.Presaram cu cimbru si dam la cuptor ,preincalzit in prealabil,la 200 grade ,timp de circa 20 min.


Scoatem briosele- pizza din forma,indepartam hartia si servim caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza briosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza briosa

Pizza briosa

Intr-un castron, amestecam faina cu praful de copt si putina sare. Adaugam cascavalul,ceapa,rosiile

3 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Gnocchi de cartofi

Gnocchi de cartofi

Fierbem cartofii curatati de coaja in apa cu sare,timp de 15 minute; Ideali sunt cartofii cu coaja

2 voturi    3 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corina Adriana Popa , 25 august 2014

    Suna bine!!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 31 mai 2014

    Valentina,i0ai impresionat pe ai tai?

  • Fara foto

    Soulim Asylum , 22 mai 2014

    Ce alta varianta ai mai incercat? :)))))))

    • Fara foto

      Tanasie Rodica , 03 mai 2014

      AM SA INCERC SI VARIANTA ASTA

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Am salvat si aceasta minunata reteta...Sper sa-i impresionez si pe ai mei...Multumesc...Pup

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1,5 lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura
  • 100 g cascaval
  • o mana masline feliate
  • 6 felii bacon
  • 2 carnaciori semi-afumati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de rosii
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 ou pentru uns briosele
  • faina pentru tapetat formele
  • ulei pentru uns formele

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Valentina,i0ai impresionat pe ai tai?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Fusilli tricolori picanti cu surimi