Ingrediente
Pentru aluat:, 600 g făină,, 2 pliculeţe (de 7 g) drojdie uscată,, 50 ml ulei de floarea soarelui,, 20 g zahăr, 15 g sare,, 400 ml apă caldă, Pentru sos:, 500 g roşii pasate,, 10 g zahăr,, 2 g oregano,, 2 g busuioc,, 30 ml ulei de măsline,, 5 g sare, Pentru umplutură:, 200 g ciuperci,, 300 g caşcaval,, 200 g şuncă,, 100 g măsline negre fără sâmburi
Dificultate: Redusa | Timp: nespecificat
1 vot
Mod de preparare
Pentru sos: Se amestecă toate ingredientele, în afară de ulei, pe care îl punem doar la sfârşit.
Pentru umplutură: Se taie fâşii şunca, măslinele şi ciupercile. Caşcavalul se dă pe răzătoarea mică. Se amestecă toate. 50 g caşcaval îl păstrăm pentru ornat.
Cum procedezi: Când aluatul s-a dospit, se ia câte un pumn din el (de mărimea unei gogoşi) pe care îl mai putem frământa cu un pic de făină dacă e tot lipicios. Apoi pe o suprafaţă înfarinată, se întinde rotund şi subţire. Jumătate se unge cu sos.Se pune umplutura. Se îndoaie şi se apasă marginile.Se unge deasupra din nou cu sos, se presară caşcaval şi opţional puţin oregano.Se coace în cuptorul încins la foc moderat 7-10 minute.
Mai multe delicii culinare gasiti pe blogul Betty's Kitchen.