Pentru aluat: Se amestecă drojdia cu zahărul şi 100 ml apă c aldă şi se pune la dospit. După dospire, se amestecă cu făina, sarea, uleiul şi încă 300 ml apă caldă. Se frământă şi se lasă la dospit. Nu e nici o problemă dacă în acest moment aluatul e mai lipicios.
Pentru sos: Se amestecă toate ingredientele, în afară de ulei, pe care îl punem doar la sfârşit.
Pentru umplutură: Se taie fâşii şunca, măslinele şi ciupercile. Caşcavalul se dă pe răzătoarea mică. Se amestecă toate. 50 g caşcaval îl păstrăm pentru ornat.
Cum procedezi: Când aluatul s-a dospit, se ia câte un pumn din el (de mărimea unei gogoşi) pe care îl mai putem frământa cu un pic de făină dacă e tot lipicios. Apoi pe o suprafaţă înfarinată, se întinde rotund şi subţire. Jumătate se unge cu sos.Se pune umplutura. Se îndoaie şi se apasă marginile.Se unge deasupra din nou cu sos, se presară caşcaval şi opţional puţin oregano.Se coace în cuptorul încins la foc moderat 7-10 minute.
Mai multe delicii culinare gasiti pe blogul Betty's Kitchen.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii