Pizza Calzone la Strada

Pizza Calzone la Strada

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 g făină,
  • 2 pliculeţe (de 7 g) drojdie uscată,
  • 50 ml ulei de floarea soarelui,
  • 20 g zahăr, 15 g sare,
  • 400 ml apă caldă
  • Pentru sos:
  • 500 g roşii pasate,
  • 10 g zahăr,
  • 2 g oregano,
  • 2 g busuioc,
  • 30 ml ulei de măsline,
  • 5 g sare
  • Pentru umplutură:
  • 200 g ciuperci,
  • 300 g caşcaval,
  • 200 g şuncă,
  • 100 g măsline negre fără sâmburi

Mod de preparare

Pentru aluat: Se amestecă drojdia cu zahărul şi 100 ml apă c aldă şi se pune la dospit. După dospire, se amestecă cu făina, sarea, uleiul şi încă 300 ml apă caldă. Se frământă şi se lasă la dospit. Nu e nici o problemă dacă în acest moment aluatul e mai lipicios.

Pentru sos: Se amestecă toate ingredientele, în afară de ulei, pe care îl punem doar la sfârşit.

Pentru umplutură: Se taie fâşii şunca, măslinele şi ciupercile. Caşcavalul se dă pe răzătoarea mică. Se amestecă toate. 50 g caşcaval îl păstrăm pentru ornat.

Cum procedezi: Când aluatul s-a dospit, se ia câte un pumn din el (de mărimea unei gogoşi) pe care îl mai putem frământa cu un pic de făină dacă e tot lipicios. Apoi pe o suprafaţă înfarinată, se întinde rotund şi subţire. Jumătate se unge cu sos.Se pune umplutura. Se îndoaie şi se apasă marginile.Se unge deasupra din nou cu sos, se presară caşcaval şi opţional puţin oregano.Se coace în cuptorul încins la foc moderat 7-10 minute.

Mai multe delicii culinare gasiti pe blogul Betty's Kitchen.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure