autor:

SaltnSasha

» » Paste si pizza

Pizza Calzone - varianta impletita

Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, , 1 kg făină, 650 ml de apă caldă, 14 g de drojdie uscată, 1 lg zahăr tos, 1 lg sare, 4 linguri de ulei de măsline, , Pentru sos:, , 1 ceapă, ulei de măsline, 3 căţei de usturoi, 400 g de bulion de roşii, 100 g de bulion de ardei, 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute, 1 linguriţă de zahăr, oregano, busuioc, , Pentru pizza:, , caşcaval, mezel, măsline

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

12 voturi

Mod de preparare

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm bine.

Cernem făina împreună cu sarea. După ce am cernut-o, turnăm apa cu drojdia în mijlocul ei şi o luăm la frământat. După ce aluatul s-a omogenizat puţin punem 4 linguri de ulei de măsline şi îl frământăm dinspre margini spre interior cam 15 minute. Am terminat de frământat? Foarte bine. Acum lăsăm coca la crescut într-un mediu cald cam o oră. De preferat este să o puneţi într-un bol şi să o acoperiţi cu un prosop.

Între timp, facem sosul. Tocăm ceapa, usturoiul şi le punem la călit într-o lingură de ulei de măsline împreună cu fulgii de ardei iute. După ce s-au rumenit, turnăm bulionul de ardei şi lăsăm la foc mediu încă 2-3 minute, apoi turnăm şi bulionul de roşii. Asezonăm cu sare şi piper (dacă este nevoie), adăugăm o linguriţă de zahăr şi puţin oregano şi busuioc uscat. Lăsăm să dea în clocot de 2-3 ori, apoi luăm tigaia de pe foc.

A crescut coca? O întindem cu ajutorul unui făcăleţ până devine subţire-subţire. O punem în tavă şi tăiem marginile astfel încât să ne rămână un dreptunghi. Îl tăiem în fâşii egale atât pe partea stângă, cât şi pe partea dreaptă. Ungem mijlocul cu sos şi punem rând pe rând ingredientele. În cazul nostru, caşcaval, măsline şi mezeluri. A, şi încă un strat final de caşcaval. Împletim pizza şi o băgăm la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute (în funcţie de cuptor).

E gata! Nu vă mai rămâne decât să o tăiaţi felii şi să o savuraţi pe îndelete! Şi dacă tot veni vorba de asta…să vă spun şi eu: spor la savurat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone - varianta impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghetti cu carne de pui

Spaghetti cu carne de pui

Se fierb spaghetile cu un pic de sare. Separat se caleste carnea cu ardeiul si ceapa taiate marunt.

35 voturi    6 comentarii
45 min
Paste si pizza
Fusilli cu ton si sos de rosii

Fusilli cu ton si sos de rosii

Mod de preparare Se pun pastele la fiert. In acest timp se pregateste sosul. Se pune uleiul in tigaie

2 voturi    1 comentariu
20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 martie 2014

    Nici eu nu desfac drojdia praf cu apa ci o pun direct in faina-dar in afara de asta pita arata minunat eu prefer cu tona si branza.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2013

    arata bine de tot!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

    Arata bine....eu nu desfac cu apa niciodata drojdia praf...

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg făină
  • 650 ml de apă caldă
  • 14 g de drojdie uscată
  • 1 lg zahăr tos
  • 1 lg sare
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă
  • ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 400 g de bulion de roşii
  • 100 g de bulion de ardei
  • 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
  • 1 linguriţă de zahăr
  • oregano
  • busuioc
  • Pentru pizza:
  • caşcaval
  • mezel
  • măsline

Raporteaza reteta

Retete
de SaltnSasha
Prăjitura magică cu ciocolată

Prăjitura magică cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Spanac cu ouă ochiuri

Spanac cu ouă ochiuri

Tocăm ceapa şi usturoiul. Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi

16 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortilla de patatas (Omleta cu cartofi)

Tortilla de patatas (Omleta cu cartofi)

Mai simplu de atat nu se poate. Mai intai de toate, curatam cartofii, ii taiem pe jumatate si apoi

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

kok miori (Chef de cuisine)

Nici eu nu desfac drojdia praf cu apa ci o pun direct in faina-dar in afara de asta pita arata minunat eu prefer cu tona si branza.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu ton si legume