Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le acoperim cu 2-3 linguri apa calda. Amestecam putin, apoi lasam sa creasca.
Pregatim intr-un vas faina amestecata cu sare. Facem o gaura in mijlocul fainii si turnam maiaua (drojdia crescuta in ceasca).
Amestecam faina cu maiaua, turnam restul de apa calda si uleiul. Framantam aluatul cateva minute, pana devine neted si nu se mai lipeste de maini. Il lasam in vas, acoperit cu un prosop, sa creasca cam o ora.
Dupa ce aluatul a dospit, il luam din vas si il punem pe blatul de lucru, peste care am presarat faina. Il mai framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul, lasand un aluat de 3-4 mm grosime si un diametru de aproximativ 30 cm. Punem aluatul in tava de pizza, pe hartie de copt (pe aceasta o vom ungem cu foarte putin ulei de masline). Acoperim blatul cu un strat de suc de rosii, presaram oregano, sare si piper, apoi aranjam sunca, prosciuto, ciupercile si maslinele.
Acoperim cu mozzarella si dam la cuptor pe programul de pizza (sau la 220°C) pentru aproximativ 20 -25 de minute.
Atat de simplu si atat de rapid, incat nu mai ai nevoie sa comanzi pizza acasa!
Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul Divainbucatarie.ro.
Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mereReteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.
Ciorba de pestePentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii