autor:

autor

» » Paste si pizza

Pizza Capriciosa

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
Pentru blat, 300 g faina, 120 ml apa calda, 10 g drojdie proaspata, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, Pentru topping, 1 ceasca suc de rosii, 1 lingurita oregano, 120 g masline fara samburi, 80 g sunca, 30 g prosciuto, 100 g ciuperci, 150 g mozzarella, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

16 voturi

Mod de preparare

Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le acoperim cu 2-3 linguri apa calda. Amestecam putin, apoi lasam sa creasca.

Pregatim intr-un vas faina amestecata cu sare. Facem o gaura in mijlocul fainii si turnam maiaua (drojdia crescuta in ceasca).

Amestecam faina cu maiaua, turnam restul de apa calda si uleiul. Framantam aluatul cateva minute, pana devine neted si nu se mai lipeste de maini. Il lasam in vas, acoperit cu un prosop, sa creasca cam o ora.

Dupa ce aluatul a dospit, il luam din vas si il punem pe blatul de lucru, peste care am presarat faina. Il mai framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul, lasand un aluat de 3-4 mm grosime si un diametru de aproximativ 30 cm. Punem aluatul in tava de pizza, pe hartie de copt (pe aceasta o vom ungem cu foarte putin ulei de masline). Acoperim blatul cu un strat de suc de rosii, presaram oregano, sare si piper, apoi aranjam sunca, prosciuto, ciupercile si maslinele.

Acoperim cu mozzarella si dam la cuptor pe programul de pizza (sau la 220°C) pentru aproximativ 20 -25 de minute.

Atat de simplu si atat de rapid, incat nu mai ai nevoie sa comanzi pizza acasa!

Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul Divainbucatarie.ro.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Capriciosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza Capriciosa Ank

Pizza Capriciosa Ank

Aluat: Se amesteca drojdia ,apa si zaharul si se lasa la dizolvat 30 de minute. Se pune intr-un bol

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pizza Capriciosa Florina

Pizza Capriciosa Florina

Blatul:Se amesteca intr-un bol apa calduta cu drojdia pana se topeste,apoi se adauga sarea,zaharul,uleiul.Se

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Buia , 28 iulie 2015

    Lipsesc carciofi. Capricciosa ( prosciutto, ciuperci , mozzarella si carciofi) dar poate a dv e varianta romaneasca.

  • Fara foto

    daniela , 08 iulie 2015

    Vezi tu ,cititorule,nu intotdeauna obtii ceea ce doresti asa ,pe data.Trebuie sa continui ,sa continui si iar sa continui pana obti.Foarte multi se lasa pagubasi cand sunt la un pas de reusita!Trimeteti cuvantul ""PROIECT" la e-mail:dprodan50@yahoo.com

  • Fara foto

    lili , 29 ianuarie 2015

    preferata mea

    • Fara foto

      Maria Cotoiu , 15 februarie 2014

      Buna pizza

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 300 g faina
  • 120 ml apa calda
  • 10 g drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pentru topping
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 1 lingurita oregano
  • 120 g masline fara samburi
  • 80 g sunca
  • 30 g prosciuto
  • 100 g ciuperci
  • 150 g mozzarella
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

daniela

Vezi tu ,cititorule,nu intotdeauna obtii ceea ce doresti asa ,pe data.Trebuie sa continui ,sa continui si iar sa continui pana obti.Foarte multi se lasa pagubasi cand sunt la un pas de reusita!Trimeteti cuvantul ""PROIECT" la e-mail:dprodan50@yahoo.com

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste (spaghete) cu ton, rosii si busuioc