autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Pizza casei

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
Blat, 450 g faina, 25 g drojdie( 7 g drojdie uscata), 4 linguri ulei, 220 ml apa calduta( lapte), 1 ligurita rasa sare, 1 lingurita rasa zahar, 1 praf de copt, , Umplutura, 2 cabanosi, 200 g salam uscat, 200 g sunca, 3-4 oua, 100 ml smantana, 100 g telemea, 200 g ciuperci, 200 g cascaval, 1 ceapa, oregano, sare, piper, Ketchup

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat de blat din toate ingredientele pe care il lasam la dospit in loc caldut aproximativ 30 minute.
Dupa trecerea timpului aluatul se intinde cu facaletul si se pune in tava captusita cu hartie de copt, unsa cu putin unt si se mai lasa in tava la dospin cam 15 minute.
Ceapa si mezelurile le taiem felii subtiri.Carnatul, sunca si ceapa le calim putin pina se sticleste ceapa apoi adaugam ciupercile , invartim si le lasam sa se patrunda bine.
Blatul din tava, dupa dospire ,il intepam cu furculita si il ungem cu 100 ml smantana si adaugam apoi mezelurile , ciupercile si ceapa calite.
Razuim telemeaua si asezam feliile de salam peste telemea.Punem ketchup si oregano, apoi ouale batule bine cu restul de smantana.
Razuim cascavalul si dam tava la copt in cuptorul dinainte incalzit . Lasam sa se coaca pina se topeste cascavalul si aluatul este copt, aproximativ 20-30 minute.
Servim pizza cu diferite sosuri agreate de familie...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza casei

Pizza casei

- drojdia se pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii) - cand a dospit se incorporeaza

40 voturi    11 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Teodora Mihail , 13 mai 2015

    Multumesc pentru detalii!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 mai 2015

    Se face un aluat de blat din toate ingredientele pe care il lasam la dospit in loc caldut aproximativ 30 minute.Aluatul( blatul ) se poate face fie in masina de paine, in ordinea in care sunt scrise alimentele si se porneste masina pentru programul "Aluat" , fie se framanta toate cu mana, apoi se lasa la dospit, la cald .

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 13 mai 2015

    Se face un aluat de blat din toate ingredientele pe care il lasam la dospit in loc caldut aproximativ 30 minute.Aluatul( blatul ) se poate face fie in masina de paine, in ordinea in care sunt scrise alimentele si se porneste masina pentru programul "Aluat" , fie se framanta toate cu mana, apoi se lasa la dospit, la cald .

    • Fara foto

      Teodora Mihail , 11 mai 2015

      Arata f bine! Păcat ca nu ne ați spus cum se face exact aluatul , acolo e tot secretul la pizza ! As fi încercat o si eu!

    • Fara foto

      Mary Alex , 21 februarie 2014

      super

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

      Am drojdie,de ce mai trebui praf de copt?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Cred ca este un deliciu !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Foarte bune.Si mie imi place tare mult pizza.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      interesanta reteta ta si arata super

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 450 g faina
  • 25 g drojdie( 7 g drojdie uscata)
  • 4 linguri ulei
  • 220 ml apa calduta( lapte)
  • 1 ligurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 praf de copt
  • Umplutura
  • 2 cabanosi
  • 200 g salam uscat
  • 200 g sunca
  • 3-4 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g telemea
  • 200 g ciuperci
  • 200 g cascaval
  • 1 ceapa
  • oregano
  • sare
  • piper
  • Ketchup

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Se face un aluat de blat din toate ingredientele pe care il lasam la dospit in loc caldut aproximativ 30 minute.Aluatul( blatul ) se poate face fie in masina de paine, in ordinea in care sunt scrise alimentele si se porneste masina pentru programul "Aluat" , fie se framanta toate cu mana, apoi se lasa la dospit, la cald .

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete cu sos de portocale