autor:

Aura_Sosa

» » Paste si pizza

Pizza casei

Autor: Aura_Sosa (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aura_Sosa (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Pt blat:, 1 ou, 1 cub de drojdie, 500 ml apa, aprox.1kg faina, o lingurita zahar, 1 praf de sare, 1 lingura otet., , Pentru decor:, , salam crud-uscat, sunca de pui/curcan/porc, porumb(la conserva), ciuperci, masline feliate, mozzarella(nu cascaval), suc de rosii(cu care vom unge blatul), 1 rosie, 1 ardei gras rosu 

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Batem oul, adaugam apa si apoi drojdia faramitata. Batem cu telul pana se topeste drojdia, apoi punem sarea, zaharul si otetul. Adaugam apoi faina treptat si framantam pana iese un aluat normal(nici prea tare, nici prea moale). Lasam aluatul cam 1 ora si jumatate sa creasca.



Dupa aceea il impartim in bucati in functie de cat de mare sau mica e tava. Mie imi ies in jur de 6 pizza din acest aluat cu diametrul tavii de 24 cm. Aluatul se poate pastra si la frigider 2-3 zile daca nu vreti sa faceti atatea intr-o zi.

Intindem aluatul sa aiba cam 0,5 mm inaltime, il lasam 10-15 min in tava, apoi ungem blatul de pizza cu suc de rosii si punem salamul, sunca, porumbul, maslinele, ciupercile, mozzarella(rasa pe razatoarea mica). Ornam cu feliute de rosii si ardei si dam la cuptorul incins cam 15-20 min pana se rumeneste putin.



Se scoate din cuptor,se feliaza si se savureaza cu placere. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza casei

Pizza casei

- drojdia se pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii) - cand a dospit se incorporeaza

40 voturi    11 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 1 ou
  • 1 cub de drojdie
  • 500 ml apa
  • aprox.1kg faina
  • o lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura otet.
  • Pentru decor:
  • salam crud-uscat
  • sunca de pui/curcan/porc
  • porumb(la conserva)
  • ciuperci
  • masline feliate
  • mozzarella(nu cascaval)
  • suc de rosii(cu care vom unge blatul)
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras rosu 

Raporteaza reteta

Retete
de Aura_Sosa
Cremsnit

Cremsnit

Punem jumatate din lapte cu untul pe aragaz. Cand s-a topit untul punem zaharul si amestecam pana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Cuiburi din paste cu legume aromate Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Gnocchi de branza in sos de ciuperci