Pizza casei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pizza casei

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 1 ou
  • 1 cub de drojdie
  • 500 ml apa
  • aprox.1kg faina
  • o lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura otet.
  • Pentru decor:
  • salam crud-uscat
  • sunca de pui/curcan/porc
  • porumb(la conserva)
  • ciuperci
  • masline feliate
  • mozzarella(nu cascaval)
  • suc de rosii(cu care vom unge blatul)
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Batem oul, adaugam apa si apoi drojdia faramitata. Batem cu telul pana se topeste drojdia, apoi punem sarea, zaharul si otetul. Adaugam apoi faina treptat si framantam pana iese un aluat normal(nici prea tare, nici prea moale). Lasam aluatul cam 1 ora si jumatate sa creasca.

Dupa aceea il impartim in bucati in functie de cat de mare sau mica e tava. Mie imi ies in jur de 6 pizza din acest aluat cu diametrul tavii de 24 cm. Aluatul se poate pastra si la frigider 2-3 zile daca nu vreti sa faceti atatea intr-o zi.

Intindem aluatul sa aiba cam 0,5 mm inaltime, il lasam 10-15 min in tava, apoi ungem blatul de pizza cu suc de rosii si punem salamul, sunca, porumbul, maslinele, ciupercile, mozzarella(rasa pe razatoarea mica). Ornam cu feliute de rosii si ardei si dam la cuptorul incins cam 15-20 min pana se rumeneste putin.

Se scoate din cuptor,se feliaza si se savureaza cu placere. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise