Batem oul, adaugam apa si apoi drojdia faramitata. Batem cu telul pana se topeste drojdia, apoi punem sarea, zaharul si otetul. Adaugam apoi faina treptat si framantam pana iese un aluat normal(nici prea tare, nici prea moale). Lasam aluatul cam 1 ora si jumatate sa creasca.
Dupa aceea il impartim in bucati in functie de cat de mare sau mica e tava. Mie imi ies in jur de 6 pizza din acest aluat cu diametrul tavii de 24 cm. Aluatul se poate pastra si la frigider 2-3 zile daca nu vreti sa faceti atatea intr-o zi.
Intindem aluatul sa aiba cam 0,5 mm inaltime, il lasam 10-15 min in tava, apoi ungem blatul de pizza cu suc de rosii si punem salamul, sunca, porumbul, maslinele, ciupercile, mozzarella(rasa pe razatoarea mica). Ornam cu feliute de rosii si ardei si dam la cuptorul incins cam 15-20 min pana se rumeneste putin.
Se scoate din cuptor,se feliaza si se savureaza cu placere. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii