Pizza casei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pizza casei

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 1 ou
  • 1 cub de drojdie
  • 500 ml apa
  • aprox.1kg faina
  • o lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura otet.
  • Pentru decor:
  • salam crud-uscat
  • sunca de pui/curcan/porc
  • porumb(la conserva)
  • ciuperci
  • masline feliate
  • mozzarella(nu cascaval)
  • suc de rosii(cu care vom unge blatul)
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Batem oul, adaugam apa si apoi drojdia faramitata. Batem cu telul pana se topeste drojdia, apoi punem sarea, zaharul si otetul. Adaugam apoi faina treptat si framantam pana iese un aluat normal(nici prea tare, nici prea moale). Lasam aluatul cam 1 ora si jumatate sa creasca.

Dupa aceea il impartim in bucati in functie de cat de mare sau mica e tava. Mie imi ies in jur de 6 pizza din acest aluat cu diametrul tavii de 24 cm. Aluatul se poate pastra si la frigider 2-3 zile daca nu vreti sa faceti atatea intr-o zi.

Intindem aluatul sa aiba cam 0,5 mm inaltime, il lasam 10-15 min in tava, apoi ungem blatul de pizza cu suc de rosii si punem salamul, sunca, porumbul, maslinele, ciupercile, mozzarella(rasa pe razatoarea mica). Ornam cu feliute de rosii si ardei si dam la cuptorul incins cam 15-20 min pana se rumeneste putin.

Se scoate din cuptor,se feliaza si se savureaza cu placere. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura