autor:

tania

» » Paste si pizza

Pizza cu aluat fraged de casa

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 27 octombrie 2015

Ingrediente
Aluat(pentru 2 tavi de pizza):, -4 pahare faina, -1 pahar lapte caldut, -1 pahar apa calduta, -1/3 pahar ulei, -2 linguri zahar, -1 lingura drojdie uscata, -1 lingura sare, Compozitie:, (pentru 2 tavi de pizza), -3 cepe mici taiate rozete, -3 ardei grasi mijlocii taiati felii subtiri, -4 rosii mici taiate felii subtiri, -10 carnaciori de pui taiati(pt 2 buc de pizza), -1 cutie de ciuperci taiate mai marunt, -1 ardei iute taiat rondele subtiri, -ketchup sau sos pentru pizza, -2-3 linguri oregano uscat(facultativ), -500-600g mozzarella proaspata, -15-20 masline negre fara samburi(facultativ)

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Punem intr-un lighean apa, laptele caldut, uleiul si amestecam bine;apoi adaugam zaharul, sarea si drojdia. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza totul. Turnam apoi faina treptat, amestecand intai cu o lingura, apoi cu mana, pana cand obtinem un aluat moale, elastic si nelipicios de mana sau de peretii ligheanului. Eu am folosit mixerul Kitchen Aid si am amestecat toate ingredientele la mixer, iar la sfarsit am adaugat in ploaie faina, pana cand totul a devenit omogen si am obtinut un aluat moale dupa care l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat in acelasi vas sa creasca timp de o ora.Daca alatul il plamadim in lighean il vom acoperi si-l lasam sa creasca, la fel, timp de o ora.Intre timp taiem toate ingredientele pentru pizza, conform celor cerute.

Formele folosite de mine pentru pizza sunt tavi rotunde ca si cele de pizza, dar cu diametrul mai mare.Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit aproape in 2, pentru ca am facut 2 tavi, una mai mare(XL) si una mai mica(L).

Aluatul il intindem intai pe masa de lucru, apoi cu putina faina il intindem cu mainile, incercand sa fie perfect si de aceeasi grosime, pana devinde aproape de dimensiunea tavii.Il asezam in tava unsa cu putin ulei sau unt, dupa care ridicam putin aluatul pe margini si-l intepam cu o furculita pentru ca sa nu se ridice aluatul pe timpul coacerii, din cauza aerului cald, apoi incepem sa punem compozitia.

Intai ungem din plin cu ketchup sau sos pentru pizza (eu am folosit ketchup), apoi presuram putina mozzarella si incepem sa punem si celelalte ingrediente: intai ceapa, apoi carnaciorii, oregano, ciupercile, rosiile si inca putin ketchup iar la sfarsit ardeiul gras si cel iute.Ramane de presurat mozzarella, care o punem fie inainte de coacere fie dupa ce s-a copt pizza. Daca punem mozzarella dupa coacere vom pune intai tava la cuptor timp de 15-20 min pana se gateste compozitia, apoi o scoatem, presuram mozzarella si din nou dam tava la cuptor si o mai lasam 2-3 min sa se topeasca mozzarella. Eu am presurat mozzarella de la inceput si dupa aceea am introdus tava la cuptor, pentru ca alor mei le place ca mozzarella sa fie rumenita si nu doar topita. Facultativ, se pot pune si cateva masline negre, eu doar la una din tavi am pus, dupa cerintele membrilor de familie..!

Am introdus tava in cuptorul incins la 220 grade Celsius, la nivelul din mijloc, pe fundul tavii clasice de la cuptor.Timpul de coacere in ambele cazuri nu este mai mult de 15-22 min(pana cand marginile sunt rumenite), dupa care putem scoate pizza.Dupa coacere, transferam pizza pe o farfurie sau o portionam cu rola direct in tava.Se serveste fierbinte, nu cred ca ar avea nimeni rabdare sa astepte sa se raceasca, chiar daca clocoteste..!

A fost foarte delicioasa ..!

Pofta buna!

Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat fraged de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza Capriciosa Ank

Pizza Capriciosa Ank

Aluat: Se amesteca drojdia ,apa si zaharul si se lasa la dizolvat 30 de minute. Se pune intr-un bol

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Paste cu ciocolata

Paste cu ciocolata

Pentru ca in copilarie adoram pastele cu zahar si cacao, azi m-am gandit sa le reinventez, adaugand

4 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

9 voturi

Ingrediente

  • Aluat(pentru 2 tavi de pizza):
  • -4 pahare faina
  • -1 pahar lapte caldut
  • -1 pahar apa calduta
  • -1/3 pahar ulei
  • -2 linguri zahar
  • -1 lingura drojdie uscata
  • -1 lingura sare
  • Compozitie:
  • (pentru 2 tavi de pizza)
  • -3 cepe mici taiate rozete
  • -3 ardei grasi mijlocii taiati felii subtiri
  • -4 rosii mici taiate felii subtiri
  • -10 carnaciori de pui taiati(pt 2 buc de pizza)
  • -1 cutie de ciuperci taiate mai marunt
  • -1 ardei iute taiat rondele subtiri
  • -ketchup sau sos pentru pizza
  • -2-3 linguri oregano uscat(facultativ)
  • -500-600g mozzarella proaspata
  • -15-20 masline negre fara samburi(facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Homemade Pizza