autor:

tania

» » Paste si pizza

Pizza cu aluat fraged de casa

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 27 octombrie 2015

Ingrediente
Aluat(pentru 2 tavi de pizza):, -4 pahare faina, -1 pahar lapte caldut, -1 pahar apa calduta, -1/3 pahar ulei, -2 linguri zahar, -1 lingura drojdie uscata, -1 lingura sare, Compozitie:, (pentru 2 tavi de pizza), -3 cepe mici taiate rozete, -3 ardei grasi mijlocii taiati felii subtiri, -4 rosii mici taiate felii subtiri, -10 carnaciori de pui taiati(pt 2 buc de pizza), -1 cutie de ciuperci taiate mai marunt, -1 ardei iute taiat rondele subtiri, -ketchup sau sos pentru pizza, -2-3 linguri oregano uscat(facultativ), -500-600g mozzarella proaspata, -15-20 masline negre fara samburi(facultativ)

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Punem intr-un lighean apa, laptele caldut, uleiul si amestecam bine;apoi adaugam zaharul, sarea si drojdia. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza totul. Turnam apoi faina treptat, amestecand intai cu o lingura, apoi cu mana, pana cand obtinem un aluat moale, elastic si nelipicios de mana sau de peretii ligheanului. Eu am folosit mixerul Kitchen Aid si am amestecat toate ingredientele la mixer, iar la sfarsit am adaugat in ploaie faina, pana cand totul a devenit omogen si am obtinut un aluat moale dupa care l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat in acelasi vas sa creasca timp de o ora.Daca alatul il plamadim in lighean il vom acoperi si-l lasam sa creasca, la fel, timp de o ora.Intre timp taiem toate ingredientele pentru pizza, conform celor cerute.

Formele folosite de mine pentru pizza sunt tavi rotunde ca si cele de pizza, dar cu diametrul mai mare.Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit aproape in 2, pentru ca am facut 2 tavi, una mai mare(XL) si una mai mica(L).

Aluatul il intindem intai pe masa de lucru, apoi cu putina faina il intindem cu mainile, incercand sa fie perfect si de aceeasi grosime, pana devinde aproape de dimensiunea tavii.Il asezam in tava unsa cu putin ulei sau unt, dupa care ridicam putin aluatul pe margini si-l intepam cu o furculita pentru ca sa nu se ridice aluatul pe timpul coacerii, din cauza aerului cald, apoi incepem sa punem compozitia.

Intai ungem din plin cu ketchup sau sos pentru pizza (eu am folosit ketchup), apoi presuram putina mozzarella si incepem sa punem si celelalte ingrediente: intai ceapa, apoi carnaciorii, oregano, ciupercile, rosiile si inca putin ketchup iar la sfarsit ardeiul gras si cel iute.Ramane de presurat mozzarella, care o punem fie inainte de coacere fie dupa ce s-a copt pizza. Daca punem mozzarella dupa coacere vom pune intai tava la cuptor timp de 15-20 min pana se gateste compozitia, apoi o scoatem, presuram mozzarella si din nou dam tava la cuptor si o mai lasam 2-3 min sa se topeasca mozzarella. Eu am presurat mozzarella de la inceput si dupa aceea am introdus tava la cuptor, pentru ca alor mei le place ca mozzarella sa fie rumenita si nu doar topita. Facultativ, se pot pune si cateva masline negre, eu doar la una din tavi am pus, dupa cerintele membrilor de familie..!

Am introdus tava in cuptorul incins la 220 grade Celsius, la nivelul din mijloc, pe fundul tavii clasice de la cuptor.Timpul de coacere in ambele cazuri nu este mai mult de 15-22 min(pana cand marginile sunt rumenite), dupa care putem scoate pizza.Dupa coacere, transferam pizza pe o farfurie sau o portionam cu rola direct in tava.Se serveste fierbinte, nu cred ca ar avea nimeni rabdare sa astepte sa se raceasca, chiar daca clocoteste..!

A fost foarte delicioasa ..!

Pofta buna!

Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat fraged de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu iaurt

Pizza cu iaurt

Se framanta aluatul si se lasa la rece 2 ore. se intinde in tava aluatul, se unge cu sos de rosii,se

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
MACAROANE CU BRANZA LA CUPTOR

MACAROANE CU BRANZA LA CUPTOR

Macaroanele se fierb in apa cu putin ulei .Cand sunt fierte,strecurate se amesteca cu untul fierbinte

107 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat(pentru 2 tavi de pizza):
  • -4 pahare faina
  • -1 pahar lapte caldut
  • -1 pahar apa calduta
  • -1/3 pahar ulei
  • -2 linguri zahar
  • -1 lingura drojdie uscata
  • -1 lingura sare
  • Compozitie:
  • (pentru 2 tavi de pizza)
  • -3 cepe mici taiate rozete
  • -3 ardei grasi mijlocii taiati felii subtiri
  • -4 rosii mici taiate felii subtiri
  • -10 carnaciori de pui taiati(pt 2 buc de pizza)
  • -1 cutie de ciuperci taiate mai marunt
  • -1 ardei iute taiat rondele subtiri
  • -ketchup sau sos pentru pizza
  • -2-3 linguri oregano uscat(facultativ)
  • -500-600g mozzarella proaspata
  • -15-20 masline negre fara samburi(facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza cu ton