Se pune faina intr-un bol. Separat, se amesteca drojdia cu putina apa se lasa 10 minute, apoi se varsa pesta faina din bol si se pune restul de apa, putin ulei si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit cam o ora si jumatate.
Cand a crescut indeajuns, pregatim pizza. Eu am impartit aluatul in doua. Nu am folosit facaletul, ci l-am intins cu mana pana cand a ajuns de marimea tavii. Am pus aluatul in tava, l-am uns cu putin ulei, apoi cu bulion (in care am adaugat sare, piper si origano).
Adaugam un strat de cascaval ras, un strat de carnati taiati subtire, un strat de ciuperci, un strat de ardel taiat fideluta, un strat de masline fara sambure si la urma am presarat iar cascaval. Am folosit jumatate din ingrediente, iar cealalta jumatate a ramas pentru al doilea blat.
Dam pizza la cuptorul preincalzit. O lasam circa 20-30 de minute. O puteti servi cu sos de bulion cu sare, piper si oregano.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii