Se pune faina intr-un bol. Separat, se amesteca drojdia cu putina apa se lasa 10 minute, apoi se varsa pesta faina din bol si se pune restul de apa, putin ulei si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit cam o ora si jumatate.
Cand a crescut indeajuns, pregatim pizza. Eu am impartit aluatul in doua. Nu am folosit facaletul, ci l-am intins cu mana pana cand a ajuns de marimea tavii. Am pus aluatul in tava, l-am uns cu putin ulei, apoi cu bulion (in care am adaugat sare, piper si origano).
Adaugam un strat de cascaval ras, un strat de carnati taiati subtire, un strat de ciuperci, un strat de ardel taiat fideluta, un strat de masline fara sambure si la urma am presarat iar cascaval. Am folosit jumatate din ingrediente, iar cealalta jumatate a ramas pentru al doilea blat.
Dam pizza la cuptorul preincalzit. O lasam circa 20-30 de minute. O puteti servi cu sos de bulion cu sare, piper si oregano.
Pofta buna!
Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparatDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii