Pentru aluat, intr-un bol mic se pun apa si drojdia si se amesteca sa se dizolve. Se lasa deoparte pana ce drojdia incepe sa faca basici.
Se cerne faina, se face o adincitura in mijlocul ei si se pune amestecul de drojdie, ulei si sare. Cu o spatula se amesteca ingredientele si apoi se framanta cu mana un aluat elastic. Aluatul se lucreaza pe masa pana cand se dezlipeste de mana.
Se unge cu ulei un vas, se pune aluatul adunat ca o bila ,deasupra se face o taietura asemena unei cruci, se acopera si se lasa sa creasca 1-1/2-2 ore pana cand isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut se imparte in jumatate si din fiecare parte se intinde cate o foaie. Fiecare foaie se asaza in cate o tava si se unge cu sos de rosii. Peste sos se pune branza si apoi umplutura.
Pentru umplutura, intr-o tigaie cu putin ulei se soteaza ciupercile curatate si spalate cu broccoli pus cum este, congelat. Se potriveste de sare si piper si dupa ce s-au inmuiat se pun peste aluatul cu sos si branza.
Se da pizza la cuptor pentru 25 de minute si cand se aduce la masa se pun deaspura rondele de praz.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii