autor:

CulinaryRainbow

» » Paste si pizza

Pizza cu rucola și creveți

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 8 linguri cu vârf cu făină, drojdie cât o alună, două linguri cu ulei călduț, sare după gust, apă călduță câtă ia, tarhon și busuioc, , Ingrediente topping:, 4 linguri cu pastă de roșii ( preferabil preparată în casă ), 100 g rucola, 100 g creveți, 50 g porumb, 6 ciuperci potrivite, câteva felii de ardei, măsline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Credința comună este că italienii au inventat pizza. Cu toate acestea, întorcându-ne la originile din cele mai vechi timpuri, se știe că babilonienii, israeliții, egiptenii și alte culturi din Orientul Mijlociu mâncau ”pâine plată”, coaptă în cuptoare din lut. Pâinea se asemăna mult cu blatul pe care azi îl folosim la pizza. În Grecia, se mai pregătește și azi, și se consumă cu ulei de măsline și condimente specifice.
Se crede că pizza zilelor noastre a luat naștere în anul 1800, când brutarul Raffaele Esposito ar fi creat-o cu ocazia vizitei regale. Conform acestei povești, din dorința de a impresiona și pentru a arăta patriotismul său, bucătaru Esposito a gătit tocmai acest aliment pentru Regele Umberto și regina Margherita ai Italiei.
A întins un blat fraged pe care a așezat ingrediente în culorile reprezentative steagului acestei țări: roșii pentru culoarea roșie, mozzarella pentru culoarea albă și busuiocul pentru culoarea verde. Mâncarea a fost foarte apreciată iar în scurt timp răspândită în toată Italia și nu numai.
Azi, există sute de variante ale acestei rețete fiind foarte populară pe tot globul.
Făina cernută o amestecați bine cu sarea, tarhonul și busuiocul. Adăugați drojdia, uleiul și treptat, apa. Frământați până când obțineți un aluat elastic, apoi lăsați-l puțin să dospească. Nu trebuie să crească mult.
Împărțiți aluatul în două. Întindeți una dintre jumătăți în așa fel încât să obțineți un blat rotund. Puneți blatul în tavă pe hârtie de copt. Rulați marginile ( eu am rulat în interior sferturi din picioarele ciupercilor ).
Întindeți peste blat două linguri cu pastă de roșii, apoi așezați restul ingredientelor cum vă place.
Puneți tava la cuptor timp de aproximativ 15 minute la 150 de grade ( depinde de cuptorul fiecăruia ). Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.
Veți obține un preparat delicios și ușor de realizat. Poate fi servit atât de către cei care nu preferă carnea, cât și de cei care vor doar să se detoxifice, sau de ce nu, de către cei care postesc.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rucola și creveți" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Salata de paste cu rosii uscate si busuioc

Salata de paste cu rosii uscate si busuioc

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Restul ingredientelor se mixeaza la robot pana

7 voturi    3 comentarii
20 min
Paste si pizza
Conchiglie umplute si gratinate

Conchiglie umplute si gratinate

Se fierbe pasta se amesteca cu ulei de masline si se da deoparte; Pregatim sucul de carne,calim

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 8 linguri cu vârf cu făină
  • drojdie cât o alună
  • două linguri cu ulei călduț
  • sare după gust
  • apă călduță câtă ia
  • tarhon și busuioc
  • Ingrediente topping:
  • 4 linguri cu pastă de roșii ( preferabil preparată în casă )
  • 100 g rucola
  • 100 g creveți
  • 50 g porumb
  • 6 ciuperci potrivite
  • câteva felii de ardei
  • măsline

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu ardei gras si rosii