Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit. O lasam pana isi dubleaza volumul.
Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua. Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline.
Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic. Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.
Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit.
Ungem tava cu putin ulei de masline. Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Impartim aluatul in patru. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini .Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.
Si apoi folosim din nou pensula pentru a unge toata suprafata blatului cu sos pentru pizza.
Taiem subtiri feliile de sunca presata si muschi file, ardeii ii taiem rondele, ciupercile feliute Impartim in patru si le asezam pe toata suprafata blatului.
Asadar la fiecare pizza o sa punem aproximativ 100 gr sunca presata, 100 gr muschi file, 100 gr cascaval, 25 gr ciuperci, un sfert de ardei si 25 gr sos pizza .
Deasupra radem cascavalul pe razatoarea mare si bagam la cuptor . La minunatia mea de cuptor a durat doar 12 minute la functia prajire , timp in care eu le-am pregatit pe celelalte. O puteti coace si in cuptorul obisnuit de aragaz, preincalzit apoi la temperatura medie .
Cand e gata taiem felii si servim cu ketchup sau cum prefera fiecare.
Mai multe retete grozave gasiti pe blogul Caietul cu Retete.
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii