Pizza cu sunca, ardei si ciuperci

Pizza cu sunca, ardei si ciuperci

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 500 ml apa
  • 14 gr drojdie uscata
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • pentru umplutura:
  • 400 gr sunca presata
  • 400 gr muschi file
  • 400 gr cascaval
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ardei gras mare
  • 100 gr sos pizza

Mod de preparare

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit. O lasam pana isi dubleaza volumul.

Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua. Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline.

Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic. Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.

Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit.

Ungem tava cu putin ulei de masline. Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Impartim aluatul in patru. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini .Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.

Si apoi folosim din nou pensula pentru a unge toata suprafata blatului cu sos pentru pizza.

Taiem subtiri feliile de sunca presata si muschi file, ardeii ii taiem rondele, ciupercile feliute Impartim in patru si le asezam pe toata suprafata blatului.

Asadar la fiecare pizza o sa punem aproximativ 100 gr sunca presata, 100 gr muschi file, 100 gr cascaval, 25 gr ciuperci, un sfert de ardei si 25 gr sos pizza .

Deasupra radem cascavalul pe razatoarea mare si bagam la cuptor . La minunatia mea de cuptor a durat doar 12 minute la functia prajire , timp in care eu le-am pregatit pe celelalte. O puteti coace si in cuptorul obisnuit de aragaz, preincalzit apoi la temperatura medie .

Cand e gata taiem felii si servim cu ketchup sau cum prefera fiecare.

Mai multe retete grozave gasiti pe blogul Caietul cu Retete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise