Blatul:
Drojdia o amestecam cu zaharul pana se divolza.
Apa minerala o incalzim putin cat sa fie calduta.
Intr-un bol punem faina, uleiul si drojdia.
Amestecam usor cu mana si turnam cate putina apa minerala.
Punem sarea, mai adaugam apa pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat, ca o plastelina. De acum il mai framantam 2-3 minute.
Il acoperim cu un prosop si il dam la loc caldut sa dospeasca.
Topping-ul:
Maslinele le taiem rondele.
Ciupercile le spalam si le facem feliute.
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Sosul de rosii il amestecam cu putin busuioc si oregano uscat.
Dupa ce a dospit aluatul il rupem in doua.
Luam o bucata si intindem cu sucitorul o foaie subtire pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem foaia cu sosul de rosii, presaram putin cascaval ras, punem ciupercile, apoi tonul bucatele.
Venim cu boabele de porumb peste, rondelele de masline, apoi restul de cascaval.
Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana pizza se rumeneste frumos si este coapta.
O scoatem, o lasam 3-4 minute sa se racoreasca si o servim.
Cealalta bucata de aluat fie o faceti la fel fie cum alt topping, cum doriti!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii