autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza cu ton

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru blat (din aceasta cantitate ies 2 blaturi):, , 350 gr faina, 2 linguri ulei, 1 praf de sare, 1 lingura zahar, drojdie cat o nuca, 1/2 cana apa minerala, , Pentru topping:, , 140 gr ton in sos tomat, 2 linguri boabe de porumb, 5-6 ciuperci conservate, 50 gr masline fara samburi, 3 linguri sos de rosii, busuioc uscat, oregano uscat, 100 gr cascaval

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Drojdia o amestecam cu zaharul pana se divolza.
Apa minerala o incalzim putin cat sa fie calduta.
Intr-un bol punem faina, uleiul si drojdia.
Amestecam usor cu mana si turnam cate putina apa minerala.
Punem sarea, mai adaugam apa pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat, ca o plastelina. De acum il mai framantam 2-3 minute.
Il acoperim cu un prosop si il dam la loc caldut sa dospeasca.
Topping-ul:
Maslinele le taiem rondele.
Ciupercile le spalam si le facem feliute.
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Sosul de rosii il amestecam cu putin busuioc si oregano uscat.
Dupa ce a dospit aluatul il rupem in doua.
Luam o bucata si intindem cu sucitorul o foaie subtire pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem foaia cu sosul de rosii, presaram putin cascaval ras, punem ciupercile, apoi tonul bucatele.
Venim cu boabele de porumb peste, rondelele de masline, apoi restul de cascaval.
Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana pizza se rumeneste frumos si este coapta.
O scoatem, o lasam 3-4 minute sa se racoreasca si o servim.
Cealalta bucata de aluat fie o faceti la fel fie cum alt topping, cum doriti!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Se unge o tava cu ulei.Se aseaza aluatul uniform.Se adauga sosul de rosii (un sfert din cantitatea

2 voturi    0 comentarii
1h 1 min
Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    Si sa vezi cat este de buna Elena!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

    Cat de bine arata!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    Multumesc Valentina!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru blat (din aceasta cantitate ies 2 blaturi):
  • 350 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • drojdie cat o nuca
  • 1/2 cana apa minerala
  • Pentru topping:
  • 140 gr ton in sos tomat
  • 2 linguri boabe de porumb
  • 5-6 ciuperci conservate
  • 50 gr masline fara samburi
  • 3 linguri sos de rosii
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
  • 100 gr cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Si sa vezi cat este de buna Elena!

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tagliatelle