Aluatul:
Inmuiem drojdia in apa,dupa care o adaugam peste faina,apoi adaugam si celelalte ingrediente si framantam bine.Dupa care lasam la dospit 2 ore,int-un vas acoperit cu un prosop si la caldura.
Sosul:
Taiem rosia cubulete si ceapa marunt,dupa care adaugam pasta de tomate,sare,piper si oregano si lasam sa fiarba,dupa care se lasa la racit.
Dupa ce aluatul a dospit,il luam,il impartim in doua si intindem o foaie,dupa care il punem intr-o tava unsa cu ulei.Peste aluat punem sos ,dar nu mult,ca sa lase aluatul sa respire,cam ca in poza de alaturi(nu am avut poza facuta asa ca am pus una de pe net).Apoi punem cascaval,salam,apoi iarasi cascaval,dupa care batem oul si il imprastiem peste cascaval,dar sa fie bine uniformizat.Apoi se baga la cuptor!!
Pofta buna!!
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii