Ingrediente
Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie amestacat cu lapte caldut si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu laptele si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Am lucrat aluatul cu lapte de data asta si am fost surprinsa cat de fraged iese. Pentru compozitie avem nevoie de : 2 linguri sos de rosii, oregano, mozzarella, cascaval, sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat ), cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine, o mana de masline negre, optional ardei iute.
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
8 voturi
Mod de preparare
Am aranjat pe marginea baltumui de pizza o coroana de mozzarella si de cascaval, ambele rase . Am rulat apoi marginile si am presat putin ca sa se lipeasca aluatul.
Am aranjat apoi ingredientele pentru pizza, incepand cu cascavalul si mozzarella, apoi sunca si ciupercile. Am garnisit cu masline, ardei iute si oregano.
Se coace timp de 12-15 minute, timpul poate varia in functie de cuptor. A iesit super buna, aluatul foarte fraged si bordura foarte crocanta si aromata de la branza, va recomand reteta .
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010
Foarte frumoasa si interesanta pizza ta cu bordura umpluta de branza.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010
Este un deliciu si arata grozav...Am vrut sa incerc si eu reteta,dar nu i-a venit randul...Eu am salvat ceva asemanator de la prietena noastra Shari ...A fost prima data cand am gasit reteta de pizza cu marginile umplute... Acum ca am vazut inca o data ce bine arata am sa incerc cat mai repede... Pupici
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 mai 2010
Ti-a iesit perfecta...buna ideea cu "bordura de branza",noua ne place si cu anghinare.