autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie amestacat cu lapte caldut si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu laptele si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Am lucrat aluatul cu lapte de data asta si am fost surprinsa cat de fraged iese. Pentru compozitie avem nevoie de : 2 linguri sos de rosii, oregano, mozzarella, cascaval, sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat ), cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine, o mana de masline negre, optional ardei iute.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Am intins foaia de pizza ( se lucreaza numai cu mana nu se foloseste ruloul de patiser pentru intins aluatul ca la foile obisnuite) , am intins peste aluat 2 linguri de sos de rosii si a presarat oregano si am mai lasat asa la dospit pana am pregatit restul ingredientelor. Am facut un blat mai mare ca sa pot rula apoi coroana.

Am aranjat pe marginea baltumui de pizza o coroana de mozzarella si de cascaval, ambele rase . Am rulat apoi marginile si am presat putin ca sa se lipeasca aluatul.

Am aranjat apoi ingredientele pentru pizza, incepand cu cascavalul si mozzarella, apoi sunca si ciupercile. Am garnisit cu masline, ardei iute si oregano.

Se coace timp de 12-15 minute, timpul poate varia in functie de cuptor. A iesit super buna, aluatul foarte fraged si bordura foarte crocanta si aromata de la branza, va recomand reteta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Raviolli cu branza la cuptor

Raviolli cu branza la cuptor

Se pun pastele la fiert dupa instructiunile de pe punga. Dupa ce sunt fierte se aseaza intr-un vas

1 vot    7 comentarii
35 min
Paste si pizza
Pene cu ciuperci, piept de pui si gorgonzola

Pene cu ciuperci, piept de pui si gorgonzola

Taiem ciupercile felii si le sotam intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si cu usturoiul intreg, pentru

22 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Foarte buna! Eu o fac cu aluatul clasic de paine, iar toppingul in functie de ceea ce dorim pe moment!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Aromata si prezentare super!***** Am salvat reteta.

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Multumesc de aprecieri ! Ana o sa tin cont de sugestia ta suna tare bine, multumesc !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte frumoasa si interesanta pizza ta cu bordura umpluta de branza.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Este un deliciu si arata grozav...Am vrut sa incerc si eu reteta,dar nu i-a venit randul...Eu am salvat ceva asemanator de la prietena noastra Shari ...A fost prima data cand am gasit reteta de pizza cu marginile umplute... Acum ca am vazut inca o data ce bine arata am sa incerc cat mai repede... Pupici

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Ti-a iesit perfecta...buna ideea cu "bordura de branza",noua ne place si cu anghinare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina
  • 25 grame drojdie amestacat cu lapte caldut si zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • putina sare. Se framanta un aluat clasic
  • lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu laptele si zaharul timp de 15 minute
  • dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Am lucrat aluatul cu lapte de data asta si am fost surprinsa cat de fraged iese. Pentru compozitie avem nevoie de : 2 linguri sos de rosii
  • oregano
  • mozzarella
  • cascaval
  • sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat )
  • cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine
  • o mana de masline negre
  • optional ardei iute.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte buna! Eu o fac cu aluatul clasic de paine, iar toppingul in functie de ceea ce dorim pe moment!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete cu lamaie