autor:

anamarialarisa

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Pizza quatro staggioni

Autor: anamarialarisa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anamarialarisa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2010

Ingrediente
1 aluat frantuzesc conform retetei, 4 linguri pasta de tomate, 1 lingura oregano, 6 linguri cascaval ras (parmezan), 8 rosii oparite, 100 g creveti, 100 g carne de pasare sau de scoica, 100 g sunca fiarta taiata fasii, 100 g salam, 1 conserva mica de ciuperci (Champignons), cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii, sare, piper macinat proaspat, 200 g mozzarella

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

1.Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
2.Se incalzeste cuptorul la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii.
3.Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si
piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
4.Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant. Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza quatro staggioni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu legume

Pizza cu legume

Pentru aluat, punem intr-un castron faina. Facem o adancitura in care faramitam drojdia si punem

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Intr-o oala punem la incalzit circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Foarte buna! Si eu prepar pizza acasa...arata cam asa...

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 aluat frantuzesc conform retetei
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura oregano
  • 6 linguri cascaval ras (parmezan)
  • 8 rosii oparite
  • 100 g creveti
  • 100 g carne de pasare sau de scoica
  • 100 g sunca fiarta taiata fasii
  • 100 g salam
  • 1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
  • cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • 200 g mozzarella

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte buna! Si eu prepar pizza acasa...arata cam asa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu branza telemea