autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Pizza rapida...la tigaie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
225 ml apa, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, 450 g faina, 7g drojdie uscata(liofilizata), 1 lingurita zahar, pentru umplut:, ketchup, salam uscat, bacon, cascaval, masline negre fara samburi, oregano, telemea, ciuperci(optional)

Dificultate: Medie Timp: 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Aluatul se poate framanta ca si la o paine, cu mana, amestecand faina cu drojdia si zaharul . In mijloc se face o gropita in care se pune apa calduta si uleiul. Framantam si spre sfarsit adaugam si sarea.Se lasa la dospit 1-2 ore, la cald.
Sau se face in masina de paine , asa cum am facut si eu.
Am introdus ingredientele in ordinea mai sus enumerata si am programat masina pe programul de framantat si dospit Dought.
Dupa expirarea timpului am scos aluatul pe o fata de masa data cu faina si am impartit aluatul in 5 parti egale.
Se pune la incalzit tigaia teflonata( daca nu aveti, atunci una din fonta, la care adaugati 2 picaturi de ulei cand este calda tigaia)acoperita cu un capac.
Aluatul il intindem obligatoriu cu mana, rotund , atat cat de mare este tigaia.
Cand tigaia este fierbinte adaugam blatul de la prima pizza , acoperim cu capacul si dam focul cat mai mic.Cand apar basicutele, cam dupa 4 minute ,ridicam capacul si intoarcem blatul pe partea cealalta, pe care o ungem cu ketchup. Adaugam apoi felii de salam , fasii de bacon, cubulete de cascaval, branza rasa , masline fara samburi si oregano.
De fapt fiecare poate sa puna pe blat ce vrea, ce ii place mai mult.
Mezelurile pot fi chaiar rumenite putin, daca doriti...
Acestea fiind puse pe blatul de pizza, il reacoperim cu capacul, il punem din nou pe foc mic pina se coace dedesubt si se topeste cascavalul, cam alte 4 minute.
Dupa aceasta scoatem pizza pe o farfurie si se poate servi ca atare sau mai adaugand si alte sosuri la ea....
Continuam cu celelalte blaturi de pizza cu care procedam la fel ca si cu prima...
Este atat de buna si se face atat de repede , incat nimeni nu va banui ca nu este coapta aproape o ora in cuptor.
Incercati si veti fi incantate !A mea inca era aburinda cand i-am facut poza....
Pofta mare !

P.S. Facand un raid pe blogul Laurei Adamache am gasit aceasta bunatate pe care m-am hotarat sa o prepar cat mai repede posibil.
Si nu am regretat nici eu nici familia mea, atat a fost de buna...
Multumesc frumos pentru idee Laura...nu a trecut mult timp si am testat-o, asa cum am promis...

Timpul de preparare este fara dospit....
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rapida...la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne Rigati cu legume

Penne Rigati cu legume

Pastele se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata se scurg de apa si se trec sub un jet de apa

6 voturi    11 comentarii
1h
Paste si pizza
Fusili cu brinza la cuptor

Fusili cu brinza la cuptor

Se fierb in apa cu sare macaroanele, conform indicatiilor de pe pachet. Se pun la scurs. Separat,

1 vot    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 17 februarie 2014

    Ma gandeam la o pizza si uite si reteta :) si nu mai trebuie sa incalzesc cuptotul ... o idee minunata .

  • Fara foto

    Macarie Adriana Si Leo , 18 iulie 2013

    buna si eu am facut.

  • Fara foto

    Anisoara Soane , 20 iunie 2013

    foarte bun usoare pizza tigaie.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      O idee buna. Merge la masa de seara.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Frumos , gustos,rapid.*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      yamiiiiiii ce bunatate!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      yamy , yamy , yamy ...ce bunatate ...mmmmmm ; Goapodina bubulina Sidy , ce facem cu silueta noasträ ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 225 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 450 g faina
  • 7g drojdie uscata(liofilizata)
  • 1 lingurita zahar
  • pentru umplut:
  • ketchup
  • salam uscat
  • bacon
  • cascaval
  • masline negre fara samburi
  • oregano
  • telemea
  • ciuperci(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Szabo_Ioana (Chef de cuisine)

Ma gandeam la o pizza si uite si reteta :) si nu mai trebuie sa incalzesc cuptotul ... o idee minunata .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza fara aluat