autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Pizza rapida...la tigaie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
225 ml apa, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, 450 g faina, 7g drojdie uscata(liofilizata), 1 lingurita zahar, pentru umplut:, ketchup, salam uscat, bacon, cascaval, masline negre fara samburi, oregano, telemea, ciuperci(optional)

Dificultate: Medie Timp: 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Aluatul se poate framanta ca si la o paine, cu mana, amestecand faina cu drojdia si zaharul . In mijloc se face o gropita in care se pune apa calduta si uleiul. Framantam si spre sfarsit adaugam si sarea.Se lasa la dospit 1-2 ore, la cald.
Sau se face in masina de paine , asa cum am facut si eu.
Am introdus ingredientele in ordinea mai sus enumerata si am programat masina pe programul de framantat si dospit Dought.
Dupa expirarea timpului am scos aluatul pe o fata de masa data cu faina si am impartit aluatul in 5 parti egale.
Se pune la incalzit tigaia teflonata( daca nu aveti, atunci una din fonta, la care adaugati 2 picaturi de ulei cand este calda tigaia)acoperita cu un capac.
Aluatul il intindem obligatoriu cu mana, rotund , atat cat de mare este tigaia.
Cand tigaia este fierbinte adaugam blatul de la prima pizza , acoperim cu capacul si dam focul cat mai mic.Cand apar basicutele, cam dupa 4 minute ,ridicam capacul si intoarcem blatul pe partea cealalta, pe care o ungem cu ketchup. Adaugam apoi felii de salam , fasii de bacon, cubulete de cascaval, branza rasa , masline fara samburi si oregano.
De fapt fiecare poate sa puna pe blat ce vrea, ce ii place mai mult.
Mezelurile pot fi chaiar rumenite putin, daca doriti...
Acestea fiind puse pe blatul de pizza, il reacoperim cu capacul, il punem din nou pe foc mic pina se coace dedesubt si se topeste cascavalul, cam alte 4 minute.
Dupa aceasta scoatem pizza pe o farfurie si se poate servi ca atare sau mai adaugand si alte sosuri la ea....
Continuam cu celelalte blaturi de pizza cu care procedam la fel ca si cu prima...
Este atat de buna si se face atat de repede , incat nimeni nu va banui ca nu este coapta aproape o ora in cuptor.
Incercati si veti fi incantate !A mea inca era aburinda cand i-am facut poza....
Pofta mare !

P.S. Facand un raid pe blogul Laurei Adamache am gasit aceasta bunatate pe care m-am hotarat sa o prepar cat mai repede posibil.
Si nu am regretat nici eu nici familia mea, atat a fost de buna...
Multumesc frumos pentru idee Laura...nu a trecut mult timp si am testat-o, asa cum am promis...

Timpul de preparare este fara dospit....
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rapida...la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 17 februarie 2014

    Ma gandeam la o pizza si uite si reteta :) si nu mai trebuie sa incalzesc cuptotul ... o idee minunata .

  • Macarie Adriana Si Leo , 18 iulie 2013

    buna si eu am facut.

  • Anisoara Soane , 20 iunie 2013

    foarte bun usoare pizza tigaie.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      O idee buna. Merge la masa de seara.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Frumos , gustos,rapid.*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      yamiiiiiii ce bunatate!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      yamy , yamy , yamy ...ce bunatate ...mmmmmm ; Goapodina bubulina Sidy , ce facem cu silueta noasträ ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 225 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 450 g faina
  • 7g drojdie uscata(liofilizata)
  • 1 lingurita zahar
  • pentru umplut:
  • ketchup
  • salam uscat
  • bacon
  • cascaval
  • masline negre fara samburi
  • oregano
  • telemea
  • ciuperci(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Szabo_Ioana (Chef de cuisine)

Ma gandeam la o pizza si uite si reteta :) si nu mai trebuie sa incalzesc cuptotul ... o idee minunata .

Retete

din Paste si pizza

Paste cu sos de sfecla rosie Paste cu sos de sfecla rosie

Pregatim sosul. Tocam marunt toate legumele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si apa cat sa le cuprindem.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
LASAGNA CU CARNE