Pizza rapida...la tigaie

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie
Pizza rapida...la tigaie

Ingrediente

  • 225 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 450 g faina
  • 7g drojdie uscata(liofilizata)
  • 1 lingurita zahar
  • pentru umplut:
  • ketchup
  • salam uscat
  • bacon
  • cascaval
  • masline negre fara samburi
  • oregano
  • telemea
  • ciuperci(optional)

Mod de preparare

Aluatul se poate framanta ca si la o paine, cu mana, amestecand faina cu drojdia si zaharul . In mijloc se face o gropita in care se pune apa calduta si uleiul. Framantam si spre sfarsit adaugam si sarea.Se lasa la dospit 1-2 ore, la cald.

Sau se face in masina de paine , asa cum am facut si eu.

Am introdus ingredientele in ordinea mai sus enumerata si am programat masina pe programul de framantat si dospit Dought.

Dupa expirarea timpului am scos aluatul pe o fata de masa data cu faina si am impartit aluatul in 5 parti egale.

Se pune la incalzit tigaia teflonata( daca nu aveti, atunci una din fonta, la care adaugati 2 picaturi de ulei cand este calda tigaia)acoperita cu un capac.

Aluatul il intindem obligatoriu cu mana, rotund , atat cat de mare este tigaia.

Cand tigaia este fierbinte adaugam blatul de la prima pizza , acoperim cu capacul si dam focul cat mai mic.Cand apar basicutele, cam dupa 4 minute ,ridicam capacul si intoarcem blatul pe partea cealalta, pe care o ungem cu ketchup. Adaugam apoi felii de salam , fasii de bacon, cubulete de cascaval, branza rasa , masline fara samburi si oregano.

De fapt fiecare poate sa puna pe blat ce vrea, ce ii place mai mult.

Mezelurile pot fi chaiar rumenite putin, daca doriti...

Acestea fiind puse pe blatul de pizza, il reacoperim cu capacul, il punem din nou pe foc mic pina se coace dedesubt si se topeste cascavalul, cam alte 4 minute.

Dupa aceasta scoatem pizza pe o farfurie si se poate servi ca atare sau mai adaugand si alte sosuri la ea....

Continuam cu celelalte blaturi de pizza cu care procedam la fel ca si cu prima...

Este atat de buna si se face atat de repede , incat nimeni nu va banui ca nu este coapta aproape o ora in cuptor.

Incercati si veti fi incantate !A mea inca era aburinda cand i-am facut poza....

Pofta mare !

P.S. Facand un raid pe blogul Laurei Adamache am gasit aceasta bunatate pe care m-am hotarat sa o prepar cat mai repede posibil.

Si nu am regretat nici eu nici familia mea, atat a fost de buna...

Multumesc frumos pentru idee Laura...nu a trecut mult timp si am testat-o, asa cum am promis...

Timpul de preparare este fara dospit....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor