Preparare : cuptorul trebuie sa fie bine incins eu il pun pe maxim mereu la pizza sa se faca repede si la foc mare. Se coace pe cea mai de jos treapta de preferinta in tava speciala de pizza , eu am luat o tava perforata si sunt foarte multumita de ea .
Se pregatesc ingredientele, ierburile aromate folosite acum au fost o crenguta de cimbru verde si 2 frunze de salvie, voi repeta experienta deoarece au dat o aroma deosebita care ma gandeam eu ca ar merge bine cu jambonul afumat.
Se taie fasii jambonul si se rupe bucatele creponate jambonul crud afumat. Tzuchinni l-am taiat cubulete foarte mici sa fie o prezenta discreta pe pizza de aceasta data, alteori il las rondele mari.
Pregatim blatul de pizza si il ungem cu o lingura de sos de rosii ( de obicei il fac eu din rosii si ulei de masline acum am pus de la cutie ceva sos de rosii pentru paste ) presaram peste jumatate din ierburile aromate taiate fin si il mai lasam asa cateva minute pana pregatim toate ingredientele sa mai creasca putin . Eu prefer sa il intind foare subtire sa fie crocant si subtire.
Punem toate ingredientele pe blat in ordinea dorita, eu asez un strat de mozzarella data pe razatoare prima data apoi jambonul si ciupercile, apoi tzuchinni si feliile de cascaval si a sfarsit rondelele de ardei iute si maslinele,putina sare.
Dam la cuptorul incins la maxim pentru 10-12 minute depinde de cuptor pana este aproape gata si apoi o scoatem si punem in centru oul crud.
O bagam din nou la cuptor pentru 2-3 minute pana se prinde albusul de ou. Se serveste fierbinte cu putin cimbru si salvie presarat peste. Daca va place mai picanta puteti pune ulei de masline cu ardei iute si ierburi aromate in el este special facut pentru pizza . Eu nu pun niciodata sos de rosii sau altceva peste pentru ca mi se pare ca ii schimba gustul. Recunosc ca cea mai buna pizza am mancat-o in Italia dar va recomand sa incercati si acesta reteta si sa preparati pizza acasa, este relativ usor de facut si deseori mai buna ca si in oras . Va servesc cu pizza regala cu ou !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii