autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza regala cu ou

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
Avem nevoie de aluat facut din 250 grame de faina de tip 55, 12,5 grame drojdie proaspata, 100 ml apa calduta, o jumatate de lingura de zahar, putina sare, 1-2 linguri de ulei de masline, o lingura mare de smantana grasa. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ), , Pentru compozitia de pizza avem nevoie de o lingura se sos de rosii pentru baza, ierburi aromate ( la aceasta pizza am folosit cimbru verde si salvie nu busuioc sau oregano ca de obicei ) 3 felii subtiri de jambon crud afumat, o felie mare de jambon, putina mozzarella si cas feliat, cateva ciuperci, o mana de cubulete mici de tzuchinni am pus eu ( alta data puteti pune ardei taiat asa marunt ), cateva rondele de ardei iute, cateva masline ( optional ) un ou, putina sare.

Dificultate: Medie Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Preparare : cuptorul trebuie sa fie bine incins eu il pun pe maxim mereu la pizza sa se faca repede si la foc mare. Se coace pe cea mai de jos treapta de preferinta in tava speciala de pizza , eu am luat o tava perforata si sunt foarte multumita de ea .
Se pregatesc ingredientele, ierburile aromate folosite acum au fost o crenguta de cimbru verde si 2 frunze de salvie, voi repeta experienta deoarece au dat o aroma deosebita care ma gandeam eu ca ar merge bine cu jambonul afumat.
Se taie fasii jambonul si se rupe bucatele creponate jambonul crud afumat. Tzuchinni l-am taiat cubulete foarte mici sa fie o prezenta discreta pe pizza de aceasta data, alteori il las rondele mari.
Pregatim blatul de pizza si il ungem cu o lingura de sos de rosii ( de obicei il fac eu din rosii si ulei de masline acum am pus de la cutie ceva sos de rosii pentru paste ) presaram peste jumatate din ierburile aromate taiate fin si il mai lasam asa cateva minute pana pregatim toate ingredientele sa mai creasca putin . Eu prefer sa il intind foare subtire sa fie crocant si subtire.
Punem toate ingredientele pe blat in ordinea dorita, eu asez un strat de mozzarella data pe razatoare prima data apoi jambonul si ciupercile, apoi tzuchinni si feliile de cascaval si a sfarsit rondelele de ardei iute si maslinele,putina sare.
Dam la cuptorul incins la maxim pentru 10-12 minute depinde de cuptor pana este aproape gata si apoi o scoatem si punem in centru oul crud.
O bagam din nou la cuptor pentru 2-3 minute pana se prinde albusul de ou. Se serveste fierbinte cu putin cimbru si salvie presarat peste. Daca va place mai picanta puteti pune ulei de masline cu ardei iute si ierburi aromate in el este special facut pentru pizza . Eu nu pun niciodata sos de rosii sau altceva peste pentru ca mi se pare ca ii schimba gustul. Recunosc ca cea mai buna pizza am mancat-o in Italia dar va recomand sa incercati si acesta reteta si sa preparati pizza acasa, este relativ usor de facut si deseori mai buna ca si in oras . Va servesc cu pizza regala cu ou !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza regala cu ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Se călesc legumele în ulei. Se adaugă sare, piper, ras-el-hanout, sos de soia şi plicul de pesto

20 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pizza cu ton si anchoa

Pizza cu ton si anchoa

Primul lucru,se pune anchoa la desarat in putin lapte.(eu am uitat si s-a simtit...)Se pregateste

4 voturi    0 comentarii
35 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • zbiggi

    zbiggi (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Extrem de apetisant arata! :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Ooooo,ceva deosebit....

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Multumesc !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Mmm ce apetisant este!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de aluat facut din 250 grame de faina de tip 55
  • 12,5 grame drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • o jumatate de lingura de zahar
  • putina sare
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • o lingura mare de smantana grasa. Se framanta un aluat clasic
  • lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute
  • dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza )
  • Pentru compozitia de pizza avem nevoie de o lingura se sos de rosii pentru baza
  • ierburi aromate ( la aceasta pizza am folosit cimbru verde si salvie nu busuioc sau oregano ca de obicei ) 3 felii subtiri de jambon crud afumat
  • o felie mare de jambon
  • putina mozzarella si cas feliat
  • cateva ciuperci
  • o mana de cubulete mici de tzuchinni am pus eu ( alta data puteti pune ardei taiat asa marunt )
  • cateva rondele de ardei iute
  • cateva masline ( optional ) un ou
  • putina sare.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

zbiggi (Chef de cuisine)

Extrem de apetisant arata! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Canelloni cu ciuperci